​Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA in Bucuresti, Duane C. Butcher, a declarat miercuri, cu ocazia deschiderii fabricii de utilaj petrolier Lufkin din comuna Aricestii Rahtivani, judetul Prahova, ca investitia pe care Lufkin Industries a facut-o in Romania este cea mai mare din istoria companiei, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ambasada SUA in Romania.

"Investitia Lufkin in Romania este cea mai mare investitie din istoria companiei", a declarat Duane C. Butcher.

Potrivit oficialului american, fabrica Lufkin din parcul industrial privat Ploiesti West Park va deveni un nod strategic regional al Lufkin Industries, aprovizionand piata europeana, Asia Centrala, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

"Operatiunile Lufkin de aici reprezinta o casatorie fericita intre tehnologia americana de ultima ora si patrimoniul si expertiza Romaniei in domeniul industriei petroliere. Impreuna, acestea ofera promisiunea de a transforma Romania intr-un nod regional in domeniul energetic", considera insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA in Bucuresti.

Duane Butcher a aratat ca decizia unei investitii la Ploiesti este o decizie de afaceri buna care aduce, totodata, "beneficii tangibile" Romaniei si judetului Prahova. Printre acestea se numara cele 350 de noi locuri de munca, multe dintre ele adresandu-se, potrivit oficialului american, persoanele cu inalta calificare si reprezentand astfel o oprtunitate pentru "tinerii romani care doresc sa isi foloseasca cunostintele acumulate pentru a munci aici, acasa".

"Sunt impresionat de cat de des companiile americane stabilite in Romania vorbesc despre calitatea angajatilor lor: nivelul ridicat al calificarii, creativitatea si abilitatile lor lingvistice. Lufkin si alte companii americane care opereaza aici apreciaza capacitatea fortei de munca romanesti de a evolua bine pe o panta abrupta de invatare ", a mai declarat Butcher.

Oficialul american s-a aratat impresionat si de ce aduc companiile americane in tara noastra: capital, oportunitati de angajare dar si valorile sociale si economice din SUA - inovatie, transparenta, respect pentru reglementarile economice locale dar si fata de cele americane, precum si buna guvernanta corporativa, se mai arata in comunicatul de presa.

"Aceasta fabrica este un exemplu concret al prieteniei de durata si al cooperarii economice puternice intre Statele Unite si Romania. Tarile noastre se bucura de un parteneriat solid bazat pe aspiratii si valori comune. Pe masura ce parteneriatul nostru continua sa se aprofundeze si sa se maturizeze, acelasi lucru se intampla si cu legaturile economice si comerciale dintre noi. Sunt foarte multumit de faptul ca, in ultimii 20 de ani, investitiile americane directe au reprezentat o forta motrica pentru crestere si prosperitate in Romania", a incheiat Duane Butcher.

Duane C. Butcher a participat la inaugurarea fabricii Lufkin din comuna Aricestii Rahtivani alaturi de presedintele Traian Basescu.

Potrivit Agerpres, investitia companiei americane Lufkin Industries in Romania se ridica la 126 milioane de dolari. Fabrica este amplasata in parcul industrial privat Ploiesti West Park, din comuna Aricestii Rahtivani, unde compania americana Lufkin Industries, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera, detine un teren de 33 de hectare.

Lucrarile de constructie a fabricii de componente si sisteme de extractie a petrolului de langa Ploiesti au fost demarate in octombrie 2010.

La acel moment, reprezentantii companiei au afirmat ca prin aceasta investitie, a carei valoare se ridica la 126 milioane de dolari, vor fi create create 320 de noi locuri de munca.

Echipamentele produse la fabrica de langa Ploiesti sunt destinate in proportie de 80% exportului in Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia de Est.