Premierul a facut un apel la ministrul Transporturilor sa verifice informatiile potrivit carora de la CFR Marfa s-ar fi vandut vagoane si sa ii transmita directorului companiei ca va trimite el "DNA-ul pe cap".

"Va transmit sa fiti atenti pe companii. Transmiteti-i directorului CFR ca ii trimit eu DNA-ul pe cap daca mai vinde ceva din companie. Nu stiu daca este adevarat sau nu, va rog sa verificati, ca ii trimit eu DNA-ul daca i s-a urat cu binele", a declarat Ponta in sedinta de guvern.

Compania CFR Marfa a vandut, prin licitatie, 3.000 de vagoane pe 2 iulie, scria Romania Libera. Compania, unde 51% din actiuni vor intra in proprietatea Grupului Feroviar Roman, odata ce acesta va plati pretul de 202 milioane de euro convenit, vinde astazi, intr-o licitatie deschisa, urmata de strigarea pretului la Bursa Romana de Marfuri ''3.000 de vagoane pe roti''.

Potrivit surselor din piata feroviara citate de cotidian, un vagon deschis pentru marfuri vrac, fabricat acum 25-30 de ani, nefunctional, bun de dus la fier vechi, se vinde cu 7.000-8.000 de euro. Daca vagonul e functional si mai nou pretul acestuia ajunge la 15.000 de euro. Socotind valoarea minima. de 7.000 de euro, cele 3.000 de vagoane fac cel putin 20 milioane de euro.