Premierul Victor Ponta l-a intrebat pe ministrul Varujan Vosganian, la inceputul sedintei de Guvern, ce se mai intampla pe la Oltchim. Dupa ce l-a asigurat pe primul-ministru ca productia de la Oltchim a crescut considerabil in ultimele cinci luni, Vosganian a precizat ca au existat, totusi, mici incidente deoarece persoanele disponbilizate solicita si plata concediilor aferente acestui an. In replica, Ponta a spus ca au fost destul in concediu. "Nu au fost destul in concediu, sefii aia de sindicat? Ei muncesc la televiziuni. Ei nu muncesc in alta parte. Le platim si concediul?", a intrebat Ponta.

In replica, Vosganian a spus ca trebuie asigurata pacea sociala. "Faptul ca o companie cu aproape un miliard de euro datorii si insolventa a respectat drepturile din contractul colectiv si a onorat si tichetele de masa si cheltuielile de transport si va onora si aceste obligatii arata ca noi am respectat intelegerile sindicale si ca dorim sa fie pace sociala", a precizat Vosganian. Ponta nu s-a lasat convins de aceste argumente si a insistat pe ideea ca nu e normal sa fie platite si concediile. "Respectam dar pana la un punct. Sefii de sindicat, prietenii lui Roibu, care au adus societatea in faliment si acum stau la televizor, le platim si concediul? Ca sa stie tot poporul ce platim. Sa stie de ce manifesta", a spus Ponta.

Nici Vosganian nu s-a lasat mai prejos si a spus ca "asta e situatia, noi vrem sa respectam toate aceste intelegeri". "E vorba de faptul ca o mie de persoane care au fost disponibilizate vor primi protectia maxima oferita de lege, adica vor primi salariul mediu pe economie brut, intre un an si doi ani, care, va spun, este mai mare decat ce primesc multe ministere ca medie salariala", a mai afirmat Vosganian.

Acesta sustine ca productia de la Oltchim a crescut de doua ori si jumatate in ultimele cinci luni. "Suntem deja la nivelul la care Oltchim redevine bancabil. Suntem in discutie cu cateva banci pentru a dobandi linii de finantare si semnalele sunt incurajatoare. Din luna iulie putem readuce pe linia de plutire Oltchim, procedurile care sunt in termen ne pot duce ca la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie sa il pregatim si pentru privatizare", a mai precizat Vosganian.