Bpv Grigorescu Stefanica (bpvGS) a asigurat consultanta juridica pentru aspectele de drept romanesc privind achizitia societatii Heraeus Kulzer de catre concernul japonez Mitsui Chemicals.

Asistenta juridica a inclus analize de tip due diligence cu privire la entitatile din Romania si consultanta cu privire la diferite aspecte ale tranzactiei si documentatiei aferente. Proiectul a fost parte a unei tranzactii internationale care a implicat 26 de entitati din Europa, America si Asia.

Tranzactia finalizata la 30 iunie 2013 s-a soldat cu dobandirea de catre Mitsui Chemicals a diviziei de produse de tehnica dentara detinuta de Heraeus Holding GmbH, in care activeaza aproximativ 1.400 de angajati in Europa, America si Asia. Sun Medical, o subsidiara a Mitsui Chemicals, este implicata in afacerile din domeniul tehnicii dentare de peste 30 de ani si are o prezenta puternica pe piata japoneza. Prin achizitia afacerilor din domeniul tehnicii dentare ale companiei Heraeus, Mitsui Chemicals va avea acces la o platforma globala de afaceri cu materiale dentare, ceea ce va accelera dezvoltarea ulterioara a companiei japoneze din indistria chimica, care are in prezent 13.000 de angajati in intreaga lume.