Compania Emerson a inceput in aceasta luna constructia primei hale de productie din Parcul Industrial Eurobusiness, apartinand Primariei Oradea, scheletul metalic al cladirii fiind deja ridicat, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei. Investitia se ridica la 50 de milioane de euro si va genera 1500 de locuri de munca.

Hala EmersonFoto: Primaria Oradea

Hala se va intinde pe 20.000 mp, urmand ca in urmatoarele luni sa se construiasca si o cladire pentru birouri de 7000 mp. Terenul de 14 ha pe care se construieste facilitatea apartine Primariei Municipiului Oradea si a fost concesionat companiei Emerson in septembrie anul trecut prin Hotarare de Consiliu Local.

"Acest contract este cel mai important contract semnat de reprezentantii Parcului Industrial, dar si cel mai important contract semnat de municipiul Oradea in ultimii 25 de ani", a precizat administratorul parcului, Delia Ungur.

Infiintata in 1890 de fratii Charles si Alexander Menson in asociere cu avocatul John Westley Emerson, compania Emerson s-a ocupat la inceput cu productia de motoare electrice si ventilatoare. In prezent, concernul este furnizor de servicii si produse tehnologice industriale pentru domenii variate, incepand de la controlul proceselor industriale, conversia de energie eoliana sau solara, centre de date, pana la echipamente pentru industria petroliera, tehnologia frigului si altele. Grupul detine peste 60 de marci inregistrate in toate aceste domenii, precum Fisher, Rosemount, Coperland, Leroy Somer, Liebert sau Astec.