Ordinul de desecretizare a contractului incheiat de autoritatile romane cu compania americana Bechtel a fost publicat in Monitorul Oficial, iar cele cateva mii de pagini ale documentului ar putea fi publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova. "Contractul cu Bechtel s-a desecretizat. Acum zece zile s-a publicat in Monitorul Oficial ordinul de desecretizare. Acum se fac scan-uri dupa documente. Sunt cateva mii de pagini si vor fi puse pe site-ul DPIIS. Nu stiu cand va avea loc, dar mai repede de 30 iulie", a spus Sova, citat de Agerpres.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, a participat, luni, la seminarul ''Consultarea autoritatilor publice locale pe tema proiectului de lege privind parteneriatul public-privat."

Evenimentul a avut ca scop promovarea mecanismului economic al parteneriatului public-privat, oferind participantilor o platforma de comunicare si schimb de informatii de specialitate cu privire la avantajele si riscurile financiare in proiectele de parteneriat public-privat, prezentarea proiectelor de investitii derulate prin PPP si a oportunitatilor parteneriatului public-privat.

La consultare au fost prezenti reprezentanti ai administratiei publice locale.