Premierul Victor Ponta sustine ca toti sefii marilor institutii financiare, FMI, Banca Mondiala, BEI, BERD, au fost la Bucuresti de la inceputul anului si au dat "un mesaj de credibilitate si de soliditate a Romaniei, de potential de dezvoltare". Ponta mai spune ca acesta este mesajul pe care doresc investitorii sa-l auda, ca "altfel, daca citesc presa romana, probabil ca ar fugi din Romania".

In acest context, premierul a spus ca se "bucura" ca a primit critici legate de planul National de Investitii Strategice si Creare de Locuri de Munca. Reamintim ca saptamana trecuta, Guvernul a lansat un plan national prin care promite investitii de minim 10 miliarde de euro si minim 50.000 de noi locuri de muncapana la sfarsitul anului. Guvernul a fost aspru criticat in presa pentru acest program in conditiile in care nivelul investitiilor a scazut foarte mult in ultimul an. Investitiile straine directe atrase de Romania in primele cinci luni au totalizat 414 milioane de euro, in scadere cu 37% fata de perioada similara a anului anterior, potrivit datelor BNR.

"Eu m-am bucurat inclusiv de criticile pe care le-am primit, pentru că noi am prezentat nume de companii, cifre, sume investite şi locuri de muncă. Criticile n-au precizat care companie nu vine sau care sumă nu se investeşte sau care loc de muncă nu se creează. Deci e bine că s-a vorbit despre lucrurile astea şi evident că speranţa noastră în viitor nu poate să se bazeze decât pe o dezvoltare economică, investiţii, creare de locuri de muncă şi în felul ăsta putem să avem şi încasări mai multe la buget, ca să ne ţinem de cuvânt. Anul trecut ne-am ţinut de cuvânt, cu tot ce am promis, în zona de pensii, de salarii", a spus Ponta.

Victor Ponta a mai spus ca in sedinta de miercuri, la "confidential", va fi aprobat si mandatul cu care Romania va incepe negocierile cu Fondul Monetar International pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv.