Directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Adrian Campurean, a declarat, joi, pentru Agerpres, ca si-a inaintat demisia din functie miercuri seara. Campurean a precizat ca motivul care a stat la baza deciziei sale este subfinantarea Regiei.

"Principalul motiv pentru care mi-am inaintat demisia Consiliului de Administratie este subfinantarea Regiei si, in cazul acesta, eu consider ca nu pot sa asigur managementul, nu pot sa indeplinesc bugetul cand am o alocare cu 25% mai mica decat cea pe care am solicitat-o", a explicat Campurean.

El a precizat ca proiectia bugetului pe 2013 s-a aprobat in luna mai, demisia sa din functie fiind inaintata in urma cu mai mult de o luna.

"Eu am inaintat prima data cererea de renuntare la mandat in urma cu o luna si ceva. Am fost solicitat sa mai raman si am mai ramas o luna, iar la urmatorul Consiliu de Administratie am primit acordul", a adaugat Campurean.

Potrivit acestuia, incepand de miercuri, 24 iulie, director general interimar al RATB este Valeriu Bunea.

"Valeriu Bunea este un specialist din interiorul societatii, un om cu foarte mare experienta, a crescut in Regie, a mai avut o functie de director de exploatare", a mai spus fostul director general al RATB, Adrian Campurean.