Administratorul special al Oltchim, Bogdan Stanescu, a aprobat mai multe masuri legate de reducerea activitatii combinatului in perioada urmatoare, se arata intr-un comunicat transmis bursei. In perioada 29 iulie-8 septembrie 2013, activitatea Oltchim va fi redusa temporar din motive economice si tehnologice. Motivele: lipsa de materii prime, lipsa capitalului de lucru si functionarea la capacitate redusa a unor instalatii.

In aceasta perioada, vor fi suspendate contractele individuale de munca pentru aproximativ 715 angajati din cadrul Oltchim, urmand ca salariarii sa beneficieze de o indemnizatie de 80% din salariul de baza avut la data de 8 iulie 2013.

De asemenea, programul de lucru va fi redus de la 5 zile la 4 zile pe saptamana pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice a Oltchim.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.