Magazinul IKEA Baneasa recheama pentru reparatii doua tipuri de paturi de copii, dupa ce a primit sesizari de la clienti privind ruperea barei de metal care leaga tablia laterala de cadrul patului, scrie Mediafax. Afectate de aceasta masura sunt anumite loturi ale paturilor de copii Kritter sau Sniglar, compania solicitand clientilor sa verifice data productiei inscrisa pe eticheta de pe tablia de la capul patului sau pe cea de dedesubtul cadrului.

"Produsele au fost retrase imediat de la vanzare din toate magazinele din lume, iar testele efectuate de designerii IKEA au aratat ca a existat un defect de fabricatie al barei de metal, pentru loturile fabricate intre: 1114 si 1322 (13 - anul, 22 - saptamana) pentru patul Kritter, 1114 si 1318 pentru patul Sniglar", se arata intr-un comunicat al companiei.

Clientii care au cumparat paturile din loturile mentionate trebuie sa verifice daca bara metalica este intacta si sa contacteze departamentul de relatii clienti.

Cei care au acasa produse cu datele de productie mentionate de companie vor primi gratuit un set de reparatii, care include o bara solida metalica de diametru 10 milimetri, garnituri pentru atasarea barei la tablia laterala, doua imbusuri si instructiuni de inlocuire a barei metalice.

Paturile pot fi folosite in deplina siguranta cata vreme bara metalica nu este rupta.

"Decizia de a rechema aceste produse pentru reparatii a fost luata ca o masura de a preveni orice risc de producere a vreunui incident si de a evita remedierea posibilelor urmari", se spune in comunicat.

In total, in lume s-au vandut aproximativ 200.000 de bucati din respectivele loturi, magazinul din Baneasa livrand 2.939 de unitati Kritter sau Sniglar.