MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din Romania, anunta ca a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri la nivel de grup de 35,2 milioane euro, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioda a anului trecut. Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie MedLife, arata intr-o declaratie ca rezultatele au fost inregistrate in pofida climatului incert si nefavorabil din piata serviciilor medicale, cauzat de lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste regulile de contractare a fondurilor publice de catre unele spitale private.

Mihai MarcuFoto: Hotnews

"Primul semestru a fost pentru MedLife o perioada destul de aglomerata in care a trebuit sa ne disipam efortul pe doua fronturi. Pe de o parte sa fim activi, sa optimizam modelul nostru de business si sa ne consolidam ca atare pozitia de lider de piata si, pe de alta parte, sa facem o serie de demersuri catre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari care sa conduca la o trasparenta si o claritate mai mare a regulilor de contractare a fondurilor publice de catre unele spitale private. Daca primul obiectiv a fost realizat cu succes, compania inregistrand o cifra de afaceri in linie cu estimarile initiale, pentru cel de a-l doilea obiectiv mai este loc de clarificari. Speram ca aceasta situatie se va imbunatati macar la nivelul normelor aplicate in 2014", a declarat Mihai Marcu.

MedLife a inregistrat in primele sase luni din acest an circa 870.000 de clienti in zona de retail (platitori cash), in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de internari in cele sase spitale a crescut cu 14% fata de perioada similara a anului trecut.

Pe segmentul corporate, MedLife anunta ca a castigat 38.000 de clienti noi, numarul total al celor arondati la serviciile MedLife fiind, in prezent, de 238.000 abonati.

Reprezentantii MedLife anunta si inaugurarea Centrului de Genetica si Biologie Moleculara - MedLife Genetics, care ofera o gama larga de teste de genetica: de la teste de oncogenetica si farmacogenetica ce permit alegerea terapiei optime pentru pacientii oncologici, evaluarea raspunsului la tratament si dozarea optima a medicatiei, la teste de predispozie careofera informatii in avans privind gradul de risc la 42 de boli comune din categoria bolilor cardiovaculare, neurologice, metabolice, hematologice etc. sau comunica predispozitia la diferite tipuri de cancere, precum cancerul de colon, cancerul de san si ovar, cancerul colorectal etc.

MedLife Genetics aduce in premiera pentru Romania un secventiator de ultima generatie de la Ilumina.

"Inaugurarea acestui centru are la baza un proces amplu si indelung de cercetare care a vizat evaluarea si validarea testelor noi introduse urmand studiile de ultima ora efectuate de marile consortii internationale. Doar aceasta prima etapa a necesitat o investitie de peste 400.000 euro, MedLife devenind astfel prima companie privata care investeste in cercetare in conditiile in care sistemul de stat paraseste treptat acest domeniu Au urmat investitii in noi echipamente, specialisti de top si in amenajarea locatiei, toate acestea avand ca rezultat deschiderea unui centru unic de genetica in tara atat prin dotarile de ultima generatie cat si prin varietatea portofoliului de teste. Investitiile in acest proiect, reprezinta fara indoiala, o noua perspectiva de business, dar totodata si un demers important pentru sistemul nostru medical, deoare aduce mai aproape de medicii romani, dar si de pacienti, noi abordari ale medicinei precum cea legata de medicina personalizata sau medicina predictiva" a declarat Mihai Marcu.

MedLife a inceput in 2013 demersurile pentru deschiderea a patru ambulatorii de mari dimensiuni in orasele mari din tara, acestea urmand sa fie finalizate in perioada urmatoare.

De asemenea, reprezentantii companiei au confirmat estimarile anuntate la inceputul anului privind cifra de afaceri pentru anul in curs, acestea fiind de 72 milioane euro.