Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit marti, 3 septembrie 2013, cu Yuval Cohen, partener fondator si manager Fortissimo Capital, fond de investitii care si-a manifestat interesul in vederea participarii la procesul de privatizare al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, anunta Ministerul Economiei, intr-un comunicat. La intalnire au mai participat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE, actionarul minoritar al Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan, precum si conducerea combinatului Oltchim, reprezentata de Armand Spiru.

PCC SE, actionarul minoritar al Oltchim, si fondul israelian de investitii "Fortissimo Capital" vor forma un consortiu pentru privatizarea combinatului valcean si au transmis, in cadrul discutiilor, ministrului Varujan Vosganian si administratorilor judiciari, ca vor face saptamana viitoare o oferta in acest sens. "Fortissimo Capital" si PCC SE au cerut administratorilor judiciari sa stabileasca un termen final pentru depunerea ofertelor de privatizare pentru toti competitorii interesati sa investeasca la Oltchim, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii consortiului nou-format au aratat ca sunt dispusi sa faca investitiile necesare pentru repornirea combinatului in sistem integrat cu Platforma Petrochimica Bradu, la intreaga capacitate.

"Fortissimo Capital" este un fond privat de investitii care investeste, in principal, in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, ce au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.