​Kodak a iesit din lungul proces de restructurare in care a intrat la inceput de 2012, iar compania are acum mult mai putine activitati si numarul de angajati este de 8.500, jumatate fata de cel de acum doi ani, scrie Bloomberg. Kodak nu va mai vinde catre clienti persoane fizice, ci va furniza companiilor tehnologie de printare, senzori pentru touch-screen-uri de smartphone si tableta si filme pentru industria cinematografica.

Kodak s-a relansat, insa dupa o reorganizare duraFoto: Kodak

Kodak a intrat sub protectia legii falimentului in ianuarie 2012 si de atunci s-a restructurat, vanzandu-si patentele si renuntand la mai multe divizii, inclusiv la divizia foto care a facut-o celebra.

Restructurarea a fost un proces anevoios care a costat peste 3 miliarde dolari, iar presedintele Antonio Perez spune ca vorbim de o companie cu totul noua care a ramas cu obiectele de activitate in care poate inova pentru a se diferentia de concurenta.

Estimarile indica faptul ca noul Kodak va avea venituri de 2,5 miliarde dolari anul acesta.

Eastman Kodak s-a infiintat acum 131 de ani si detine peste 1.000 de brevete in domeniul fotografiei, fiind una dintre companiile care au pus bazele domeniului. Kodak a vandut primul aparat foto acum 125 de ani, in prezent nu mai are asa ceva in portofoliu

In ultimul deceniu a fost insa depasita de mai toti concurentii fiindca nu s-a adaptat la dezvoltarea fara precedent a fotografiei digitale. Declinul nu este ceva nou la Kodak, compania renuntand la 47.000 de angajati din 2003 incoace.