Primaria Capitalei a atribuit grupului italian Astaldi un contract de 155,7 milioane lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrarilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect inceput de Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, si reziliat in luna decembrie, informeaza Mediafax. Anuntul publicat miercuri in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) arata ca 5% din valoarea contractului urmeaza sa fie subcontractata catre trei firme: S.C.SICOR S.R.L. ( 1.92%), S.C.ELEKTRA S.R.L. (1.98%) si S.C.UTI GRUP S.A. (1.5%).

Pasajul de pe Mihai Bravu - in paraginaFoto: Hotnews

"Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare cu posibilitatea realizării unui pasaj rutier suprateran prin care să se realizeze o legătură rutieră mai rapidă între Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii. Scopul proiectului îl reprezintă descongestionarea traficului din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Văcăreşti", se arată în anunţul de atribuire al instituţiei.

Contractul a fost atribuit la finele lunii august, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii Astaldi Spa - Astalrom SA, ambele parte a grupului italian de construcţii. Primăria a primit trei oferte pentru acest proiect, estimat iniţial la 126,9 milioane lei, fără TVA, potrivit Mediafax.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat in luna ianuarie din acest an pentru HotNews.ro ca Primaria Capitalei va face o noua licitatie pentru continuarea lucrarilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, lucrarile urmand sa reinceapa la vara. Contactul cu firma Romstrade, cea care a castigat in 2010 licitatia pentru construirea pasajului, a fost reziliat automat deoarece compania a intrat in insolventa in decembrie. Lucrarile au fost sistate inca din vara anului trecut, iar in prezent traficul in zona este de cosmar deoarece circulatia a fost restrictionata, iar drumul s-a umplut de gropi.