Saint-Gobain inaugureaza joi o noua linie de productie a sticlei laminate in cadrul fabricii de la Calarasi, dupa o investitie de 6 milioane euro, a declarat joi Jerome Lionet, director general al Saint-Gobain Romania, citat de Agerpres. St Gobain a intrat in 2005 pe piata locala si are aproximativ 1.000 de angajati.

La inaugurarea fabricii sunt asteptati sa soseasca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Sticla produsa la Calarasi nu este destinata doar pietei locale, ci intregii regiuni balcanice, Ucraina si Turcia, aceasta fiind singura capacitate de productie a sticlei pe care compania o detine in sud-estul Europei, a mai spus Lionet.

'Din perspectiva noastra, in ciuda situatiei economice dificile, exista un mare potential de crestere a pietei din Romania si a celor din regiune', a argumentat directorul general al companiei.

In acest an, compania vrea sa-si majoreze cu 10% cifra de afaceri pe piata din Romania, din care 5% datorita noii linii de productie.

Saint-Gobain are in Romania patru companii si aproximativ 1.000 de angajati. Potrivit site-ului companiei, in 2012, compania a avut vanzari de 144 milioane de euro.

Fabrica de la Calarasi a insemnat o investitie de 176 de milioane de euro din 2005, anul in care compania a intrat pe piata romaneasca, au mai spus reprezentantii companiei.

Productia totala este de 21 de milioane de metri patrati de sticla anual, iar capacitatea de productie a noii linii este de 2 milioane de metri patrati pe an. Jumatate din productie va merge catre piata locala, iar jumatate la export.

Noua linie a permis crearea a 35 de noi locuri de munca, a mai spus Lionet.