Guvernul nu a desecretizat licenta de exploatare de la Rosia Montana, asa cum a promis premierul

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:19 Economie | Companii


​Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, va pune miercuri la dispozitie toate documentele din ultimii 14 ani referitoare la Rosia Montana. Miercuri, Departamentul condus de Dan Sova a transmis presei un comunicat in care arata ca "Ministerul Economiei a publicat, inca din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul institutiei, www.minind.ro, toate documentele de care dispune in legatura cu compania Rosia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum si Actele aditionale la acest Act constitutiv". Insa, printre toate acele documente nu se regaseste cel mai important: licenta de exploatare. Victor Ponta a revenit cu o noua promisiune si a spus ca joi, Dan Sova va face o conferinta de presa si va prezenta "toate documentele".


Primul ministru Victor Ponta a precizat marti, raspunzand intrebarilor ziaristilor, ca exista o licenta de exploatare acordata in 1999 si ca mai multe detalii vor fi oferite miercuri de ministrul Dan Sova, care va face publice toate documentele legate de acest dosar.

"In 1999 s-a acordat licenta de exploatare pentru Minvest, in 2000 a fost transferata catre Rosia Montana si de atunci s-au desfasurat negocieri. Domnul Sova va va pune maine la dispozitie documentele din toti acesti 14 ani. Suma respectiva este invocata in mai multe adrese oficiale trimise de catre compania cuprinzand cheltuieli facute pana acum, pt ca au fost cheltuieli acolo si eventualele pierderi comerciale. (...) Sunt  evaluari facute in privinta despagubirilor de pana la 2 miliarde de euro pierderi calculate de companie", a precizat marti Victor Ponta, adaugand, in ceea ce priveste un proces intentat Romaniei, ca "acest lucru probabil ca se va intampla".


Intr-adevar, Ministerul Economiei a publicat in septembrie 2011 pe site-ul sau cateva documente, insa acestea sunt doar cele referitoare la contractele de infiintare a societatii Rosia Montana Gold Corporation cu statul roman. HotNews.ro a prezentat pe larg, la vremea respectiva, documentele publicate.  Pe site se afla contractul de societate Euro Gold Resources SA din 1997, statutul Euro Gold Resources, doua seturi de acte aditionale din 1997 si 1998-1999, actul constitutiv al Rosiei Montana Gold Corporation (RMGC) din 2000, 5 seturi de acte aditionale la constituirea RMGC si 3 noi acte constitutive ale RMGC, ultimele fiind din 2011.
Potrivit contractului incheiat in 1997 intre Gabriel Resources Limited, Regia Autonoma a Cuprului Deva, Minexfor SA, Cepromin SA si Upsrueem SA, societatea  Euro Gold Resources se constituie pe o durata de 25 de ani, sub rezerva stipulatiilor statutare si Hotararilor Adunarii Generale privitoare la dizolvarea  anticipata sau prelungirea duratei de activitate.

La constituirea societatii, capitalul social este de 3.939.100.000 lei (vechi), impartit in 275.000 actiuni nominative cu o valoare nominala de 50.000 lei  fiecare, din care:
 • Regia: 1.331.415.800 lei (vechi) varsati integral in natura, constand in dreptul de folosinta asupra sediului pe toata durata societatii, reprezentand 33,8%  din capital
 • Gabriel: 2.560.415.000 lei pentru care se varsa 357.000 dolari in numerar, respectiv 65% din capitalul social (la un curs de 7.100 lei vechi/dolar)
 • Minexfor: 19.695.500 lei, respectiv 0,5% din capital
 • Cepromin: 19.695.500 lei, respectiv 0,5% din capital
 • Upsrueem: 7.878.200 lei, respectiv 0,2% din capital

Fondatorii se obliga sa participe la majorarea capitalului social cu un aport in numerar sau natura pana la valoarea care asigurand realizarea proiectului va  mentine pentru Gabriel o cota de participare minima de 65% sau maxima de 80% din capitalul social total, iar pentru Regie si ceilalti fondatori o cota maxima  de 35% sau minima de 20% din capitalul social.

 • Primul consiliu de administratie va fi format din Frank Timis, presedinte al CA, Danken Grenaway, membru numit de Gabriel si Nicolae Stanca, membru numit de  Regie.

In contract se mai arata ca actionarii isi asuma reciproc obligatia de a pastra fata de terti secretul absolut cu privire la informatiile confidentiale  referitoare la datele si activitatea societatii, cu cateva exceptii: autoritati guvernamentale, administratia locale implicata in activitatea geologica si de  minerit, detinatorii capitalului social, baci cu care se intra in relatii comerciale, organisme fiscale si consultanti de specialitate. Exceptiile sunt  valabile in masura in care dezvaluirea datelor este necesara. La randul lor, se obliga sa pastreze secretul in legatura cu demersurile care se fac pentru  atingerea obiectivelor comune.

In actul aditional din 2007 incheiat intre Gabriel Resources, Regia Autonoma a Cuprului Deva, Cartel Bau SA, Foricon SA si Comat-Trading SA se modifica  preambulul contractului de societate. "Dat fiind ca pana la constituirea societatii, Legea Minelor nu a fost adoptata, fondatorii se obliga ca pana la  intrarea in vigoare a acestui act normativ sa respecte dispozitiile legale in vigoare, iar dupa intrarea in vigoare a Legii Minelor sa modifice  corespunzator, daca este cazul, actele constitutive ale societatii (...)Pana in prezent Gabriel Resources Limited Marea Britanie a executat obligatile ce-i  reveneau potrivit Agrementului, rezultatele lucrarilor fiind predate regiei. Prin urmare, pentru constituirea societatii, investitia necesara prospectarii si  explorarii perimetrelor va fi realizata prin intermediul Gabriel care va suporta si costurile determinate de realizarea obiectivelor propuse pentru  realizarea fazei 1 si pregatirea fazei 2. Dupa constituirea societatii, Regia va depune toate eforturile si va coopera cu Gabriel si cu societatea, pentru  obtinerea drepturilor de explorare si exploatare a resurselor minerale din perimetre in favoarea societatii, potrivit legislatiei in vigoare, garantand  exclusivitatea operarii societatii in perimetre in virtutea dreptului de administrare pe care il detine asupra perimetrelor", se arata in preambul.

De asemenea se modifica articolul din contractul de societate referitor la actionariat astfel:

 • Regia: 1.331.415.800 lei varsati integral in natura, reprezentand 33,8% din capital
 • Gabriel: 2.560.415.000 lei pentru care a varsat 357.500 dolari in numerar reprezentand 65% din capitalul social (la un curs de 7.162 lei vechi/dolar)
 • Cartel Bau: 15.756.400 lei, reprezentand 0,4% din capital
 • Foricon: 15.756.400 lei, reprezentand 0,4% din capital
 • Comat-Trading: 15.756.400 lei, reprezentand 0,4% din capital

Se modifica si Consiliul de Administratie astfel:
 • Gerard Edward Wood: presedinte al CA
 • Danken Stanley Grenaway: membru numit de Gabriel
 • Nicolae Stanca: membru numit de Regie

Prin al doilea act aditional incheiat intre Gabriel Resources, Regia Autonoma a Cuprului Deva, Cartel Bau, Foricon si Comat Trading se numesc noi membri CA:
 • Peter Guest: presedinte, cetatean canadian
 • Stephen Bugg: vicepresedinte, cetatean britanic
 • Stanca Nicolae: membru
 • Gruber Gheorghe: membru
 • Muntean Viorel: secretar

Al treilea act aditional incheiat in 1998 intre cele cinci parti modifica preambulul din contract: "Datorita intrarii in vigoare a Legii Minelor la 16 iunie  1998, fondatorii se obliga sa modifice corespunzator noilor dispozitii legale actele constitutive (...) Prin urmare, prin constituirea societatii, investitia  necesara prospectarii, explorarii si realizarii studiului de pre-fezabilitate va fi finantata integral de Gabriel Resources din Marea Britanie, care a  suportat si costurile anterioare constituirii societatii inca de la data semnarii contractului de cooperare in 4 septembrie 1995 dintre regie si Gabriel pana  la constituirea societatii mixte va fi considerata/acceptata drept o cheltuiala anticipata si va fi cuprinsa in patrimoniul societatii cu dreptul lui Gabriel  de a o recupera integral odata cu finalizarea fazei I a proiectului. Avand in vedere cheltuielile anticipate suportate de Gabriel, fondatorii au votat si  aprobat aceasta cheltuiala in suma de 2.341.764 dolari canadieni pana in 30 iunie 1997, data la care Coopers&Lybrand a auditat aceste cheltuieli (...)  Gabriel va finanta in continuare prin obtinerea unor finantari de la fondurile de investitii internationale prin bursa canadiana si Security Comission.  Aceste institutii financiare pun drept conditii unele schimbari la actele constitutive, in ceea ce priveste posibilitatea efectuarii de operatiuni  financiare, garantii, operatiuni imobiliare si mobiliare etc."

In actul aditional se mai arata ca in cazul in care Gabriel va finanta integral proiectele fazelor 1, 2 si 3, atunci isi va recupera din productia integrala  a a proiectelor intregul capital de investitie direct si indirect, la care se adauga dobanda LIBOR plus 2% costul de administrare a finantarii inainte de  distribuirea oricaror dividende intre actionari.

Gabriel Resources vrea actiuni pentru investitiile facute

 • (...)Ca o compensare pentru finantarea tuturor costurilor anticipate, va subscrie si garanta in mod obligatoriu emiterea de noi actiuni fara nici un cost  suplimentar pentru Gabriel, astfel incat la termenul de 30 de zile dupa finalizarea studiului de pre-fezabilitate, Gabriel Va detine 80% si ceilalti  actionari vor detine impreuna nu mai mult de 20%.

Actul aditional din 1999 incheiat intre cele cinci parti arata ca obiectivele companiei s-ar putea extinde si in alte perimetre. De asemenea, Minvest se  obliga sa in concordantra cu Legea minelor 61/1998 obtina cat mai curand posibil licenta de dezvoltare si de exploatare pentru aria Rosia Montana si licenta  de aprobare pentru Bucium. De asemenea, Minvest va face toate demersurile pentru transferarea licentelor catre companie. Dupa un astfel de transfer, Minvest  isi va muta tot echipamentul si instalatiile care anterior au fost situate in perimetrele respective, pe propria cheltuiala.

Actul constitutiv al Rosia Montana Gold Corporation din 2000 incheiat intre cele 5 parti arata modifica structura actionariatului (Gabriel Resources ajunge la 80% din actiuni)

Capitalul subscris este de 6.893.425.000 lei vechi, cu o valoare nominala de 14.324 fiecare
 • Gabriel: 5.514.740.000 lei, insemnand 80% din capitalul social
 • Minvest: 1.331.415.899 lei insemnand 19,31%
 • Cartel Bau: 15.756.400 lei insemnand 0,23%
 • Foricon: 15.756.400 lei insemnand 0,23%
 • Comat Trading: 15.756.400 lei insemnand 0,23%

Consiliul de Administratie este format din:
 • Marsland Laurence Douglas: presedinte, cetatean australian
 • Campean Septimiu: vicepresedinte
 • Puiu Dumitru Horea: membru
 • Stanca Nicolae: membru
 • Dumitrascu Gabriel: membru
Printr-un nou act constitutiv incheiat in 2010, Gabriel Resources, Compania Minvest si Foricon, capitalul social a fost stabilit la 612.674.370 lei, cu o valoare nominala de 1,43 lei
 • Gabriel: 492.940.224,9 lei, reprezentand 80.45% din capital
 • Minvest: 118.333.749,8 lei, reprezentand 19,3% din capital
 • Foricon: 1.400.396,1 lei, reprezentand 0,22% din capital

Consiliul de Administratie este format din:
 • Jonathan George Henry (cetatean irlandez): presedinte
 • Dragos Tanase, membru
 • Adrian Dumitru Bendea: membru
 • Mihai Sorin Gaman: membru
 • Nicolae Gruia Suciu: membru

Prin cel mai recent act constitutiv, semnat 22.07.2011, si incheiat doar intre doua parti, Gabriel Resources si Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului "Minvest" se modifica iar structura actionariatului.

Capitalul social este de 612.674.370,88 lei, cu o valoare nominala de 1,43 lei pe actiune

 • Gabriel: 494.340.621,06 lei, reprezentand 80,7% din actiuni
 • Minvest: 118.333.749,82 lei, reprezentand 19,3% din actiuni
De remarcat ca la fiecare modificare, actionarii au stabiilt noi domenii de activitate.

Linkurile de pe site-ul Ministerul Economiei: • 1. Contract de societate 1997
 •  
 • 2. Statut Euro Gold Resources 1997
 •  
 • 3. Act aditional nr. 1 euro gold resources 1997
 •  
 • 4. Acte aditionale 2, 3 4 eurogold resources 1998-1999
 •  
 • 5. Act constitutiv Rosia Montana Gold Corporation 2000
 •  
 • 6. Acte aditionale RMGC 2001
 •  
 • 7. Act aditional RMGC 2002
 •  
 • 8. Act aditional RMGC 2003
 •  
 • 9. Act aditional Nr.11 - 2004
 •  
 • 10. Act aditional Nr.12 - 2004
 •  
 • 11. Act aditional Nr.14 - 2004
 •  
 • 12. Act aditional Nr.14 - 2005
 •  
 • 13. Act aditional Nr.15 si 16 - 2005
 •  
 • 14. Act aditional Nr.20 - 2006
 •  
 • 15. Act constitutiv 2007
 •  
 • 16. Act aditional RMGC 2010
 •  
 • 17. Act aditional RMGC 2010
 •  
 • 18. Act constitutiv RMGC 2010
 •  
 • 19. Act constitutiv RMGC 2011
 •  
 • 20. Act constitutiv RMGC 2011
 • Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  8085 vizualizari

  • +28 (28 voturi)    
   Santeti carcotasi... (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:28)

   Mileu [utilizator]

   S-a pierdut si asta. Care e problema? Unde credeti ca va aflati? In America? Ia mars acolo! Ca nu avem nevoie de voi. Ca ma faceti sa va injur.

   Semnat Ponta&Sova CO.
   • +12 (12 voturi)    
    Rosia Montana s-a infiintat in 1995 (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:55)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Mileu

    in 1995 guvernul PSD -Vacaroiu (Ion Iliescu Presdinte) a aparut primul document pt acest proiect si s-a infiintat compania Rosia Montana
  • +30 (32 voturi)    
   Care e problema? (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:35)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

   Cand s/a tinut plagiatorul de promisiuni?!
   A,aaa, Basescu e de vina!
   Cat despre pricoliciul de sova, mai bine trag apa!
   • -9 (17 voturi)    
    este si basescu de vina (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:25)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    chiar asa ce o fi mai facand? zeclie de mii de protestatari nu l-au facut sa ia si el o pozitie? doar este un proiect intens promovat de B.
    • +6 (8 voturi)    
     Daca face, de ce face! (Miercuri, 11 septembrie 2013, 16:23)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     Daca nu, de ce tace?!
     Cum o fi, oare, bine cu si pentru voi?!
     • -4 (8 voturi)    
      tace cand nu trebuie (Miercuri, 11 septembrie 2013, 20:00)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      si vorbeste cand nu trebuie. curagul rmgc-lui este dat de pretenia cu pres-edintele
   • +14 (14 voturi)    
    intradevar... (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:41)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    ...cand s-a tinut iresponsabilul plagiator de cuvant ?
    Totusi, asa mincinos cum il vedem, este pe primul loc in sondaje, la capitolul incredere !

    Este vina lui ca-i pm (prim mincinos) sau a idiotilor care l-au votat si care inca il sustin ?
    • +9 (9 voturi)    
     Vezi ca ai dat raspunsul... (Miercuri, 11 septembrie 2013, 16:22)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui translativus

     singur?!
  • +31 (31 voturi)    
   haha (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:37)

   dum_i [utilizator]

   oamenii aia sunt bolnavi psihici de atatea minciuni.
  • +31 (31 voturi)    
   pai de unde s-o scoata? (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:42)

   lucyan [utilizator]

   nu a zis soava de ieri ca nu este la el? ca el nu are nici un document cu privire la rosia montana?
   o fi pusa langa contractul cu bechtel...
   curios este faptul ca sova a reziliat un contract cu bechtel fara sa aiba contractul, fara sa stie exact ce contine, platim despagubiri de zeci de milioane, fara sa stim de ce,(stie mama lui, sic!) iar acum a intocmit un proiect de lege privin proiectul rosia montana fara sa aiba nici o documentatie referitoare la acest proiect! ori el este foarte prost, ori ne crede pe noi foarte prosti
   oricum, cred ca mai degraba suntem noi prosti ca tinem in fruntea tarii un guvern care se face ca guverneaza dar in realitate sunt aerieni, nici macar prim ministrul nu stie ca sova nu are documentatia de la rosia montana...
   ps ponta este jurist de meserie, nu l-a intrebat pe sova cum a reziliat contractul cu bechtel daca nu are originalul?nu-l intreaba cum a facut acest proiect de lege privind rosia montana daca nu are nici o documentaie? sau interesele materiale personale primeaza?
  • +26 (26 voturi)    
   doctorul in plagiat Ponta (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:43)

   hopsinoi [utilizator]

   Acest doctor in plagiat va plati in curand.
   • +17 (17 voturi)    
    Sper! (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:29)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

    Cu varf si... metalic!
    Cam ca Ceausescu!
    Si ala a mintit si l/a omorat ilici!
    P'asta micu' cine il pusca?!
    Cum pe cine? Pe tontilici!
  • +20 (20 voturi)    
   promisiune vs. ponta (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:45)

   747 [utilizator]

   Nu trebuie folosite in aceeasi Propozitie.
   Desi ambele cuvinte incep cu P, nu au nimic in comun. Exista, sigur, multe cuvinte care incep cu P si care il definesc pe mic-ministrul Romaniei, dar Promisiune nu este unul dintre el.
   Rog raspundeti cu Parerile voastre, care sunt aceste cuvinte.
   Incep eu: PASTARNAC
   :)
  • +11 (11 voturi)    
   Poate nu le gasesc .. (Miercuri, 11 septembrie 2013, 13:53)

   mdvd [utilizator]

   ?
  • +6 (6 voturi)    
   zZz (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:02)

   rares.marcu [utilizator]

   Toate linkurile sunt moarte.
   • 0 (0 voturi)    
    Rabdare (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:38)

    Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui rares.marcu

    Trebuie sa astepti sa se incarce. Si eu am crezut ca ne dau niste hartii goale, dar ....au aparut intr-un final !!!
  • +16 (16 voturi)    
   asta e o ştire? (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:12)

   silviust [utilizator]

   Dacă licenţa era desecretizată, aşa cum a promis Infantilu', abia atunci aveaţi o ştire. Aţi fi putut pune chiar 'Breaking News'.
  • +15 (15 voturi)    
   Rapoarte (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:13)

   buncrestin [utilizator]

   Sa faca publice rapoartele expertilor, facute inca de dinainte de 1989, despre toate resursele existente acolo si estimarea cantiatilor.
  • +13 (13 voturi)    
   Unii (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:31)

   soundtrack [utilizator]

   isi umplu destinul, altii...intestinul !
  • +13 (13 voturi)    
   Au vrut, dar ... (Miercuri, 11 septembrie 2013, 14:34)

   hot news [utilizator]

   Guvernul a vrut sa publice contractul desecretizat, dar, ghinion!
   Contractul a fost de negasit ...
   • 0 (0 voturi)    
    sa-l (Joi, 12 septembrie 2013, 11:07)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui hot news

    caute la avocatul rmgc, d-na sova (mamita lu' goe sova).
  • +13 (13 voturi)    
   Uite ca nu iese! (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:00)

   Moro01 [utilizator]

   Astia sunt de rasul plansului! Asa guvern prost nu am mai avut pana acuma!
  • +16 (16 voturi)    
   Gabriel Resources are sediu intr-un paradis fiscal (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:20)

   FFF T [utilizator]

   Ati observat? Sediul companiei "Gabriel Resources" este intr-un paradis fiscal, insulele Channel. Sa tot ai incredere ca profitul va fi cel declarat si ca n-o sa ne scape printre degete...Yeah!
   • +4 (4 voturi)    
    normal (Miercuri, 11 septembrie 2013, 20:15)

    liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

    pai normal, doar nu sunt tampitzi sa dea spagile pe acte :). Domne, compania asta din care statul roman are 20%, face aprox 150-200 mil de dolari toata !!! Probabil spagile de pana acum au fost mai mari. Prin soparlele aruncate pe piata, sugereaza ca daca pleaca fara franc (si nu frank timis), sugereaza ca cei care au primit, au de returnat. Restul, e poveste.
   • +1 (1 vot)    
    25%xProfit_Zero=zero in Romania (Joi, 12 septembrie 2013, 6:34)

    alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

    25%xProfit_Zero=zero in Romania
  • +10 (10 voturi)    
   PONTA (Miercuri, 11 septembrie 2013, 15:46)

   tzepes [utilizator]

   Pai daca il desecretizeaza, multi infunda puscaria, in frunte cu Ponta.
  • +7 (7 voturi)    
   e langa contractul de la Bechtel (Miercuri, 11 septembrie 2013, 18:59)

   bigbrother [utilizator]

   ascuns intre dosarele cu tepele date de-a lungul timpului...

   Idiotii astia chiar vor invarti placinta sperand ca va trece neobservata? Sau au nevoie de cateva ore sa pregateasca niste acte "oficiale" care sa ii absolve de vina?

   Fratilor, nici pana acum nu s-a "gasit" contractul cu Bechtel. Cu Rosia Montana se va gasi ceva ce foarte probabil nu va fi complet. E cazul sa luam masuri, ce ziceti, daca iesim vreo saptamana in strada, ii dam jos de la guvernare?
  • +5 (5 voturi)    
   licenta de exploatare, SECRETIZATA ? (Miercuri, 11 septembrie 2013, 23:21)

   fosta zoezoe [utilizator]

   Cand e vorba de mediu care ne priveste pe toti ? Pai ar trebui sa fie afisate pe site-ul ministerului asta criminal ! Azi am aflat ca politruca de meserie pe numele ei rovana plumb a dat in judecata agentia de mediu din subordine care a dat aviz de mediu -in aug 2012-exploatarii de la CERTEJ care se face tot cu cianuri!!!? In loc sa demita persoanele si/sau sa faca si sesizare penala ? Adica subalternii puteau sa decida fara sa o intrebe in ceva atat de important ? Minciuni, grotesti, grosolane, care ne jignesc inteligenta : COANA PLUMB , CUM E CU CIANURA DE LA CERTEJ ???NU E TOT O BOMBA ECOLOGICA cum ati zis dvs CA SI LA ROSIA ?Suntem in plin balamuc ???
  • +3 (3 voturi)    
   "S-a pierdut" si asta ca si Bechtel-ul (Joi, 12 septembrie 2013, 6:33)

   alex1234 [utilizator]

   "S-a pierdut" si asta ca si Bechtel-ul
   Hotii si tradatori "l-au pierdut"


   Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
  • 0 (0 voturi)    
   dati-l in judecata (Joi, 12 septembrie 2013, 22:17)

   moprea19 [utilizator]

   Mai Frate ma apuca dracii... Nu poate cineva sa-l dea in judecata pe asta ... ptr subinare? a noastra , ce stat care e ala statul, nu noi toti ? Asta isi bate joc de noi toti doar ptr ca are momentan ceva timp la mina in fruntea tarii?..............Bai voi care li-ati votat pe astia , crezind in minciunile lor,,, voi vedeti ce fac astia ai vostrii cu noi toti?. Puneti dracu mina pe carte si cititi si informati-va , chiar daca sinteti pe marginea santului la birt. Am auzit ca acum e internet si Wifi si pe margina santului. Informati-va dracu si votati in cunostinta de cauza nu ca oile la muls.


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by