Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu amenda contraventionala de 10.000 de lei, in urma unor afirmatii jignitoare facute la adresa unor salariate ale companiei. Mai multe foste salariate ale Hidroelectrica au acuzat in luna iunie faptul ca au fost concediate de administratorul judiciar desi se afla in concedii prenatale sau in concedii de crestere a copilului. Acuzatiile au fost transmise printr-o scrisoare deschisa catre Maria Basescu, sotia presedintelui, si Dacianei Sarbu, sotia premierului, publicata de HotNews.ro. In urma acestor acuzatii, Remus Borza a raspuns cu declaratii jignitoare.

Potrivit unui comunicat al CNCD, "Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare de petitii in data de 18.09.2013, cu unanimitate de voturi a celor prezenti, a hotarat aplicarea urmatoarelor sanctiuni: Amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei fostului administrator judiciar al Hidroelectrica S.A., Remus Adrian Borza, pentru afirmatia "Hidroelectrica este o societate de productie, nu de lauze", denumindu-le "fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au mai dat de multi ani pe la Hidroelectrica, plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri…eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt în productie sau sa le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum personal TESA", care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al femeilor conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000".

"Asa cum stiti, in luna iunie Hidrosind a sesizat CNCD cu privire la disponibilizarea salariatelor insarcinate, aflate in concediu prenatal sau de ingrijire copil. Dupa rezolutia de incepere a urmaririi penale pentru contractele de asistenta juridica incheiate cu propria casa de avocatura, asistam la o noua solutie corecta data de un organism al statului impotriva nedreptatilor si abuzurilor comise de fostul administrator judiciar al Hidroelectrica. Cazul va fi prezentat si la Brussels in luna octombrie, cu ocazia participarii Filialei Hidrosind la Simpozionul "A European Strategy for Gender Equality: Tackling Discrimination in the Workplace and Beyond", se arata intr-un comunicat al sindicatului Hidrosind.