Google sarbatoreste astazi, 27 septembrie, 15 ani de existenta printr-un doodle interactiv, mai precis un joc prin care utilizatorii pot obtine cat mai multe dulciuri virtuale lovind intr-o "pinata" mexicana in forma de stea, potrivit Mediafax.

DoodleFoto: google.ro

Denumit initial BackRub si avand sediul intr-un garajul din Menlo Park, California, Google a fost creat de studentii la doctorat Larry Page si Serghei Brin in 1998, ca parte dintr-un proiect de cercetare, scrie independent.co.uk.

De atunci, Google a devenit cel mai vizitat website din lume, iar fondatorii sai, multimiliardari.

Data exacta a zilei de nastere a motorului de cautare constituie de mult timp un subiect de dezbatere, noteaza in continuare The Independent. Unii analisti considera ca o zi de nastere mai adecvata ar fi 7 septembrie, data la care website-ul ar fi fost integrat, sau 15 septembrie, ziua care marcheaza inregistrarea domeniului Google.com.

Motivul pentru care Google isi sarbatoreste ziua de nastere pe 27 septembrie ar sta la baza unei ¬certe¬ pe care motorul de cautare ar fi avut-o cu Yahoo in 2005 privind dimensiunea si rata lor de crestere a traficului