Consiliul Concurentei este interesat de observaţiile şi punctele de vedere ale terţilor (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate) în legǎturǎ cu preluarea CFR Marfă de către Grup Feroviar Român S.A, se arata intr-un comunicat al Consiliului. “Dorim să aflăm opiniile actorilor din piaţă, să strângem cât mai multe informaţii pentru a putea analiza cât mai obiectiv impactul pe care îl poate avea această tranzacţie asupra economiei”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Reamintim că Grup Feroviar Român S.A., societate a Grupului Grampet, a notificat Consiliului Concurenţei concentrarea economică pe care o va realiza prin preluarea pachetului de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al C.F.R. Marfă S.A.

Societătile implicate în concentrarea economică notificată realizează servicii de transport feroviar de mărfuri şi servicii conexe transportului feroviar.

În ceea ce priveşte analiza concentrărilor economice, în funcţie de dimensiunea operaţiunii respective (naţională sau comunitară), aceasta poate fi realizată fie de către Consiliul Concurenţei, fie de către Comisia Europeană.

Începând cu data primirii unei notificări complete, care conţine toate elementele necesare pentru a permite controlul eficient al unei operaţiuni de concentrare economică, termenul legal maxim în care instituţia noastră va emite o decizie în ceea ce priveşte compatibilitatea unei operaţiuni de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal este de 5 luni de zile.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise prin fax la nr. 021 405.45.12, prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştǎ la urmǎtoarea adresǎ: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 33.