Directorul general al Thomson Reuters a anuntat marti "decizii dificile" in viitorul companiei, intr-un mesaj adresat celor 60.000 de salariati ai grupului americano-canadian de informatii, care a anuntat deja concedierea a 2.500 de oameni la inceputul anului, scrie AFP.

"Stiu ca va trebui sa luam multe decizii dificile pentru a redirectiona eforturile noastre spre viitorul nostru potential", a precizat James Smith, in acest mesaj din care au fost publicate extrase pe site-ul The Baron, ai carui contributori sunt fosti salariati ai agentiei de presa Reuters.

Smith a anuntat numirea unui "director de transformare", Neil Masterson, si a avertizat ca grupul va trebui sa se "schimbe".

"Avem nevoie sa schimbam unele dintre manierele in care ne comportam in cadrul societatii. Avem nevoie sa simplificam activitatea. Avem nevoie sa raspundem mai rapid oportunitatilor. Avem nevoie sa aliniem mai bine resursele in fata oportunitatilor de crestere cele mai promitatoare. Avem nevoie sa impartim mai bine resursele in interiorul intreprinderi. Si avem nevoie sa atacam o data pentru totdeauna birocratia interna", a spus el.

Grupul Thomson Reuters este firma-mama a agentiei de presa Reuters, concurenta AFP, dar majoritatea veniturilor provin din serviciile financiare furnizate burselor.