Reprezentantii companiei Rosia Montana Gold Corporation au anuntat joi ca, daca proiectul nu va fi aprobat in forma actuala, atunci boardul nu va mai fi de acord cu o crestere a participatiilor statului roman la proiect, informeaza Agerpres.

"Sunt o serie intreaga de rationamente, inclusiv de initiative legislative care au ca obiect alterarea modului in care industria miniera lucreaza, nu vreau sa intru in detalii. Daca, evident, se aproba alt proiect decat ceea ce am propus noi la Ministerul Mediului, este o problema si o sa mergem catre boardul nostru sa intrebam cum putem rezolva aceasta situatie. Ideea boardului nostru a fost cresterea la 25% (a participatiilor statului la proiect - n.r.) sa o facem in conditiile proiectului existent. Sunt putine sanse sa renuntam. Practic, discutia de crestere a participatiilor la 25% si la 6% (a redeventei - n.r.) se facea in conditiile proiectului Rosia Montana asa cum este el conturat acum. Daca acest proiect este aprobat intr-o forma mult diferita, probabil ca boardul nostru nu isi va mai mentine oferta de a merge la 25% si la 6%", a declarat Dragos Tanase, director general al RMGC, in cadrul Comisiei speciale parlamentare care analizeaza exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Potrivit acestuia, daca firma da faliment pe perioada exploatarii, statul roman va avea bani in cont ca sa faca investitii de mediu la Rosia Montana pentru a nu mai exista niciun fel de problema.