Remus Borza, presedintele Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, a declarat joi seara, pentru Agerpres, ca a decis sa plece de la conducerea Hidroelectrica si ca isi va da demisia vineri.

Remus BorzaFoto: AGERPRES

"Maine imi voi anunta demisia, dupa ce voi avea o discutie cu premierul si cu ministrul Energiei. Eu am decis sa plec. Voi anunta maine de ce si toate detaliile", a spus Borza.

Pe de alta parte, surse din Ministerul Economiei au declarat pentru Agerpres ca Borza si-a scris deja demisia, care a ajuns pe masa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita. Sursele citate au mai spus ca demisia lui Borza vine in urma unor neintelegeri cu restul conducerii Hidroelectrica.

Remus Borza a fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in prezent fiind presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

Hidroelectrica a intrat in insolventa pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnata firma Euro Insol, detinuta de Remus Borza. Termenul de iesire din insolventa a companiei a fost 26 iunie, cand Tribunalul Bucuresti a confirmat ca s-a realizat la timp acest demers.