Mirel Palada, consilier al premierului, a declarat ca, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, au fost puse piedici procesului de privatizare CFR Marfa de catre "cineva" anume, consilierul adaugand doar ca informatia va fi prezentata publica de ministrul de resort la dezbaterea motiunii opozitiei, transmite Mediafax.

Intrebat daca in sedinta de vineri a Guvernului a fost discutat un nou calendar pentru privatizarea CFR Marfa, Mirel Palada a afirmat ca au fost discutate, la modul general, conditiile in care aceasta privatizare a fost intarziata.

Palada a precizat ca a fost vorba de un comentariu al prim-ministrului referitor la piedicile puse privatizarii CFR Marfa.

"A fost un comentariu general la adresa felului in care a fost intarziat acest proces de privatizare si ca urmeaza sa se faca privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizarii si despre felul in care acestea s-au reflectat intr-o motiune de cenzura (simpla - n. red.) ce urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare", a spus consilierul premierului.

Solicitat sa precizeze cine a pus piedici privatizarii, conform declaratiilor premierului, Palada a aratat ca jurnalistii vor obtine aceste informatii dintr-o pozitie publica a ministrului Transporturilor, in momentul in care motiunea va fi dezbatuta in Parlament.

Intrebat daca, in principiu, premierul a spus ca "cineva" a pus piedici privatizarii CFR Marfa, Palada a raspuns afirmativ, dar nu a vrut sa faca alte precizari pe acest subiect.

El a adaugat ca premierul nu a facut, vineri, nicio alta solicitare privind reluarea procesului de privatizare si a opinat ca premierul nu s-a referit in comentariul sau la fostul ministru Fenechiu sau la actualul ministrul Manescu de vreme ce s-a declarat multumit de activitatea lor in procesul de privatizare.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman (GFR), companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputatilor o motiune simpla pe tema privatizarii CFR Marfa, pregatita sa fie dezbatuta saptamana viitoare.