Peste 1.000 de salariati de la o firma din Bacau detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu vor fi disponibilizati colectiv, potrivit unui document depus la Inspectoratul Teritorial de Munca, fara ca vreunul dintre angajati sa primeasca salarii compensatorii, scrie Mediafax.

Societatea Tehnostrade SRL Bacau, una dintre cele mai mari firme de constructii si reabilitari de drumuri din Romania, a anuntat disponibilizarea a 1.017 angajati din cei 1.140 de salariati pe care firma ii are in prezent.

Trimiterea in somaj a salariatilor de la firma al carei actionar majoritar este Dorinel Umbrarescu se va face pe data de 7 decembrie 2013, fara a se sti daca acestia vor mai fi rechemati la munca dupa incheierea sezonului rece.

"In documentul depus la Inspectoratul de Munca prin care se anunta disponibilizarea angajatilor administratorul societatii invoca probleme economice ale firmei. Niciunul dintre salariatii trimisi in somaj nu va beneficia de salarii compensatorii", a declarat luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al ITM Bacau, Dan Buftea.

Infiintata in anul 2004, societatea Tehnostrade SRL Bacau a avut o cifra de afaceri de 549 milioane lei in 2012, cu un profit de 87,1 milioane lei.

Cu o avere estimata la cateva sute de milioane de euro, Dorinel Umbrarescu s-a remarcat prin firmele sale de contructii si intretinere drumuri, UMB Spedition si Tehnostrade.

Firma Spedition UMB a participat, printre altele, la constructia autostrazii Bucuresti-Ploiesti, a reabilitat o serie de sosele si lucreaza la constructia autostrazii Timisoara-Lugoj. Tehnostrade a executat, alaturi de UMB, primul tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj, si a reabilitat o serie de drumuri in tara.

In toamna anului trecut, consortiul Spedition UMB-Tehnostrade a castigat licitatia pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri intre Gilau si Mihaiesti al Autostrazii Transilvania.