Compania Rosia Montana Gold Corporation a transmis o declaratie de presa in care arata ca "Raportul Comisiei parlamentare a venit la capatul unor dezbateri transparente, in care opinia publica a avut ocazia sa fie informata cu privire la proiectul Rosia Montana. Raportul comisiei este profesionist si cuprinzator si ne bucuram ca, dupa multi ani de asteptare, s-a desfasurat o analiza serioasa a acestui proiect minier, in toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomanda completarea cadrului legislativ actual din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare. Speram ca acest cadru legislativ va permite dezvoltarea industriei miniere din Romania si atragerea de investitori. Asteptam adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poata demara in prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului in Romania sa se faca simtit in intreaga economie."

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) actioneaza si a actionat intotdeauna cu buna credinta si deplina respectare a cadrului legal. RMGC isi reafirma respectul pentru toate institutiile statului roman si pentru specialistii romani. Avem incredere ca beneficiile proiectului Rosia Montana - mii de locuri de munca, standarde de mediu ridicate, patrimoniu restaurat si peste cinci miliarde de dolari in economia Romaniei - se vor concretiza cat mai curand.

PSD si PNL au convenit sa ca legea privind exploatarea miniera de la Rosia Montana sa primeasca raport de respingere in comisia parlamentara, urmand insa ca raportul sa contina o serie de recomandari pentru crearea unui nou cadrul legislativ, care sa nu blocheze dezvoltarea economica si sa sustina exploatarea resurselor in conditii favorabile pentru Romania, au anuntat luni liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna.