Compania de stat SOCAR din Azerbaidjan a deschis patru noi benzinarii in tara, reteaua totala ajungand acum la 20 si extinzandu-se pentru prima oara in afara Moldovei. Compania lucreaza la o benzinarie in Capitala si va mai deschide statii in orase precum Cluj, Arad, Timisoara sau Bistrita. Compania a investit 5 milioane euro pentru aceste benzinarii noi.

Benzinarie SOCARFoto: SOCAR

Benzinariile recent deschise sunt amplasate in orasele Oradea, judetul Bihor (2 statii), Buzau, judetul Buzau (1 statie) si Alexandru cel Bun, judetul Neamt (1 statie). Cea mai mare benzinarie din grupul celor nou deschise este situata in orasul Oradea si are o suprafata de aproximativ 5400 mp. Cea de-a doua statie din Oradea ocupa 3500 de mp, in timp ce statiile din orasele Buzau si Alexandu cel Bun au suprafete de 2100, respectiv 1200 mp. Investitia totala a finalizarii celor patru benzinarii se ridica la peste 5 milioane de euro.

"Suntem destul de avansati si cu lucrarile primei benzinarii SOCAR din Capitala", spune Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania.

"Noi deschideri pe care le pregatim in campania de extindere sunt prevazute in orase precum:Timisoara, Adjud, Bacau, Focsani, Cluj, Iasi, Ramnicul Valcea, Bistrita, Arad, Constanta si Deva", mai spune seful SOCAR.

Compania a deschis anul acesta sapte noi statii, numarul angajatilor crescand cu o suta, la un total de 300.