Grupul international Tenaris a investit 62 milioane dolari la fabrica Silcotub Zalau intr-o noua linie de productie pentru tevi cu conexiuni premium, utilizate de companiile petroliere in medii dificile, informeaza Agerpres. Tenaris a investit 300 milioane dolari in Romania in opt ani, iar pe plan mondial are 25.000 de angajati si vinde anual de peste 10 miliarde dolari.

Avand o capacitate de 35.000 tone pe an, linia proceseaza tevi cu conexiuni premium utilizate de companiile petroliere in operatiuni in medii dificile precum offshore, la mare adancime, corozive, in puturi cu temperaturi si presiuni ridicate.

Pana in prezent, 66 de oameni au fost angajati si instruiti pentru a lucra in noua activitate de productie.

Inaugurarea acestei facilitati de productie vine la un an dupa punerea in functiune, dupa alta investitie de 60 de milioane de dolari, a unei linii pentru finisarea tevilor cazane cu o lungime de pana la 26 de metri si, de asemenea, la un an dupa achizitionarea unei facilitati de productie a prajinilor de pompare din Campina. Din 2005 si pana acum Tenaris a investit peste 300 milioane de dolari in operatiunile sale din Romania.

Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producator roman de tevi din otel fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica.

Unitatile Tenaris din Romania de productie sunt situate la Zalau - fabricarea tevilor fara sudura si la Calarasi - otelarie, acestora adaugandu-se in acest an si fabrica de prajini de pompare din Campina.