Premierul Victor Ponta a declarat ca Memorandumul de intelegere intre Guvernul Romaniei si Huawei Technologies Co. Ltd., aprobat in sedinta Guvernului de miercuri, se refera la investitii in cercetare, educatie si la dezvoltarea unui centru regional la Bucuresti.

Premierul Ponta alaturi de oficialii Huawei RomaniaFoto: Hotnews

"O sa publicam Memorandumul. Este vorba despre investitii in cercetare si educatie, programe de cercetare si educatie, inclusiv in centrul regional la Bucuresti care este foarte bun", a declarat Victor Ponta intrebat in ce consta sprijinul pe care Guvernul Romaniei doreste sa il acorde Companiei Huawei?

Guvernul a aprobat miercuri un Memorandum care prevede acordarea de catre Guvernul Romaniei a suportului necesar pentru extinderea activitatilor comerciale ale Huawei, dar si angajamentul Huawei pentru investitii locale in viitor.

  • Huawei este prezent de 10 ani in Romania si are peste 800 de angajati. In 2012 a deschis un Centru de servicii globale de retelistica in Bucuresti

Huawei este prezent de 10 ani pe piata din Romania si are peste 800 de angajati in tara noastra, din care 70% sunt romani. Compania a deschis in 2012 in Bucuresti un Centru global de servicii de retelistica pentru operatori si retele din diverse tari, in care lucreaza peste 400 de ingineri. In plus, Huawei a dezvoltat si un Centru Comun de Servicii pentru Gestiune (ASSC), una dintre cele mai mari unitati de acest fel din cadrul grupului, care are 245 de angajati, din care 165 sunt experti romani.

In vara acestui an, Huawei a anuntat ca pana in 2018 vrea sa ajunga la o investitie totala de 100 milioane euro in Romania, care se va regasi atat in extinderea centrului, cresterea ca numar de angajati, taxe platite la stat si in proiectele cu partenerii locali.

Furnizorul chinez de echipamente de telecomunicatii si-a propus de asemenea sa ajunga la 1200 de angajati in Romania pana la sfarsitul anului 2014.

Citeste si: Vlad Doicaru, director Huawei Romania: Vom investi 100 de milioane de euro pe piata locala pana in 2018