Operatorul de logistica Huettemann Gruppe cu sediul in Duisburg devine activ si in Romania. Nou infiintata Rabelink Logistics SRL are sediul in Baia Mare si e condusa de Alexandru Kerekes. Firma romaneasca functioneaza din luna octombrie si face parte din consortiul germano-olandez, ca firma-fiica a societatii HUETTEMANN-Gesellschaft Rabelink Logistics. La Baia Mare se va constitui noul centru logistic pentru Europa, care distribuie produsele firmei Xindao B.V.

"Lucram pentru Xindao deja de 25 de ani si ne largim cooperarea cu ei prin infiintarea noii firme", a declarat directorul executiv al Rabelink, olandezul Alwin Schweckhorst. Xindao vinde produse-cadou si articole de marketing. „In depozitul ultramodern, Rabelink Logistics SRL va prelua pe viitor intreaga logistica - de la preluarea marfii, comisionare si pana la distributia ei pe teritoriul Europei“, se mai precizeaza in comunicatul de presa al companiei Huettemann.

Inaugurarea noului centru de logistica de la Baia Mare e planificata pentru inceputul anului viitor, iar in vederea demararii activitatii, Rabelink Logistics SRL investeste in echipamente tehnice si stivuitoare, sisteme comunicationale si de informare, precum si in forta de munca. La inceput, firma romaneasca va gestiona logistica, adica managementul fluxului de marfuri intre punctul de origine și punctul de destinatie, in stransa colaborare cu firma-mama din Olanda. Ulterior, Rabelink Logistics SRL va opera complet in regie proprie.

HUETTEMANN-Gesellschaft Rabelink Logistics are in prezent principalul centru logistic pentru produsele Xindao la Heerenberg, oras de la granita germano-olandeza. De aici sunt expediate cca 2.500 de produse in intreaga Europa.

Dupa treptata deplasare a activitatii catre centrul de la Baia Mare, marea majoritate a marfurilor urmeaza a fi distribuita din Romania, doar cca 20% din marfa derulandu-se prin depozitul olandez. Parcursul marfii urmeaza a fi urmatorul: containerele din China ajung in portul Rotterdam, de acolo fiind preluate pe cale terestra catre centrele de distributie din Olanda si Romania.

Cu privire la noua investitie din Romania, seful Rabelink, Alwin Schweckhorst, a mai declarat: "Am incredere ca ne vom dezvolta foarte bine in Romania si ma bucur de provocarile viitoare. Primele discutii cu potentiali clienti le-am avut deja".

Compania germana HUETTEMANN este experta in logistica contractuala si de depozitare, de peste 50 de ani. In timp, ea a dobandit know-how si in domeniul transporturilor, al managementului IT si outsourcing-ului din bransa. Personalul administrativ si comercial al firmei numara cca. 600 de angajati.

Consortiul HUETTEMANN Gruppe cuprinde HUETTEMANN Logistik GmbH cu sediul in Duisburg, M+F Spedition GmbH din Nordhorn, Gille-Hermann Jenssen GmbH din Bremen, SÜD-WEST Air Sea Logistics GmbH & Co. KG din Hemmingen si Merkel - Wetzel Logistik GmbH din Kuppenheim. Firmele asociate din Olanda sunt Rabelink Logistics B.V. din Doetinchem si Isotron Logistics B.V. din Ede.

Compania Xindao a fost fondata in 1986 de trei intreprinzatori si are sediul central in Rijswijk (Olanda) unde se afla conducerea firmei, back-office-ul, compartimentul finante si logistica. Cu timpul, Xindao a devenit o firma multinationala, cu birouri in Europa, SUA si China, in care lucreaza peste 160 de angajati. O serie de produse ale firmei sunt create in Design Studio-ul din Shanghai.