MedLife isi mentine estimarile in ceea ce priveste cifra de afaceri pentru acest an, 72 milioane de euro, si anunta un profit operational de 10 milioane euro, urmand ca acesta sa creasca pana la 15 milioane euro in urmatorii 2 ani, anunta reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa. "Odata ce ne-am relaxat in ceea ce priveste pozitia de lider, prin prisma rezultatelor financiare si nu numai, vom pune mai putin presiune pe dezvoltare si ne vom concentra pe cresterea profitabilitatii", spune Mihai Marcu, presedintele CA MedLife.

Mihai MarcuFoto: Hotnews

MedLife a inregistrat in trimestrul trei al anului curent o cifra de afaceri in valoare de 15,5 milioane euro, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De la inceputul anului si pana in luna septembrie inclusiv, veniturile companiei au totalizat aproximativ 53 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului 2012.

Potrivit reprezentatilor companiei, rezultatele inregistrate in aceasta perioada sunt in linie cu veniturile bugetate. Cea mai dinamica evolutie o are reteaua de laboratoare care, in trimestrul trei, a inregistrat o crestere a veniturilor de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul total de analize procesate fiind de peste 876 mii. La nivelul retelelor de hyperclinici si spitale ritmul de crestere a ramas constant, volumul de pacienti platitori inregistrand in ultimele 3 luni o crestere de 15%, pana la 560.000 de persoane.

MedLife arata ca a pastrat un trend crescator si in zona abonamentelor medicale. Astfel, la nivelul trimestrului trei compania a raportat cresteri de pana la 10% in conditiile in care piata abonamentelor a continuat sa scada. Printre companiile care au intrat in portofoliu MedLife in ultima perioada se numara: Arcellor Mital, Grup Catena Fildas, EOS Kasolvenzia, Bit Defender, Martelli Europe, TNT Romania.

"Ne apropiem cu pasi siguri de <>, 18 ani de activitate in Romania, etapa la care am reusit nu numai sa reconfirmam calitatea noastra de lider de piata in domeniul serviciilor medicale private, dar si sa ne mandrim cu un business solid si stabil care integreaza toate serviciile intr-un sistem medical sanatos: de la investigatii clinice si paraclinice, la servicii de spitalizare si interventii chirurgicale complexe. In 2012, conform cifrelor publicate de Ministerul de Finante, ne-am marit substantial ecartul fata de competitori si ne-am crescut cota de piata la 15%, acest procent urmand sa cresca si mai mult anul viitor odata cu extinderea lantului de hyperclinici in cele mai mari orase din tara. Odata ce ne-am relaxat in ceea ce priveste pozitia de lider, prin prisma rezultatelor financiare si nu numai, vom pune mai putin presiune pe dezvoltare si ne vom concentra pe cresterea profitabilitatii. In acest an, vom avea un profit operational de 10 mil EURO si speram sa il crestem la 15 milioane EURO in urmatorii doi ani" a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

MedLife isi mentine prognoza pentru o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro in 2013, in ciuda unor valori contractuale cu CNAS mult inferioare celor bugetate, ca urmare a schimbarii regulilor chiar inainte de contractare. Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 63 milioane euro, iar cifra de afaceri consolidata si auditata la nivel de grup, conform standardelor internationale, a fost de aproximativ 59 de milioane euro.

"Ultimul trimestru din acest an se anunta unul promitator, avem deja la activ mai multe zile in care am inregistrat un maxim istoric si credem ca acest trend se va pastra si la inceputul anului viitor", a declarat Mihai Marcu.

"Ne dorim foarte mult ca la contractarea pentru anul 2014, CNAS si Ministerul Sanatatii sa modifice actualele criterii subiective, in special sa desfiinteze comisiile paritare CNAS - Ministerul Sanatatii, care pot, in totala lipsa de transparenta, sa acorde exceptii de le regula in ceea ce priveste distribuirea fondurile publice", a mai spus Mihai Marcu.