Administratorii judiciari ai Oltchim, Rominsolv si BDO Business Restructuring, vor organiza pe 3 februarie 2014 procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei integrale a partilor sociale detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. Companiile interesate sa participe la procedura de selectie trebuie sa depuna pana pe 21 ianuarie 2014 toate documentele cerute in caietul de prezentare care poate fi achizitionat pentru 20.000 lei. Caietul de prezentare poate fi achizitionat de la sediile administratorilor judiciari.

Reamintim ca Oltchim se afla in insolventa incepand cu 30 ianuarie 2013. Adunarea creditorilor a aprobat pe 2 februarie strategia de reorganizare judiciara propusa de consortiul de administratori judiciari, utilizarea denumirii "Oltchim" pentru crearea unei societati comerciale noi, respectiv Oltchim SPV, precum si procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei partilor sociale ale Oltcim SPV.

Potrivit procedurii de selectie, orice potential investitor va trebui sa achizitioneze un caiet de prezentare care contine informatii detaliate si instructiuni necesare intocmirii unei oferte.

Valoarea reper a activelor transferate catre SPV este de 305,2 milioane euro, fara ca aceasta sa reprezinte limita maxima a pretului tranzactiei.