Consiliul Concurentei l-a sanctionat pe George Becali cu o amenda de 183.526 lei, pentru faptul ca acesta nu a anuntat autoritatile de o posibila concentrare economica la preluarea ARCOM SA Bucuresti.

"Prin mai multe tranzactii succesive, domnul George Becali a achizitionat, in 2008, pachetul majoritar de actiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei ARCOM SA Bucuresti, dar nu a notificat autoritatea de concurenta cu privire la aceasta operatiune", afirma Consiliul Concurentei, intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Potrivit legislatiei, este interzisa punerea in aplicare a unei concentrari economice inainte de a fi notificata si de a obtine autorizarea Consiliului Concurentei. Astfel, cumparatorul nu poate lua decizii privind compania achizitionata, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenta activitatea companiei, incheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, inainte ca autoritatea de concurenta sa analizeze operatiunea din punct de vedere al legislatiei in domeniu.

In urma investigatiei declansate in 2012, Consiliul Concurentei a constatat ca, dupa dobandirea controlului asupra ARCOM SA Bucuresti, si implicit asupra companiilor controlate de aceasta, George Becali si-a exercitat drepturile de vot aferente participatiei achizitionate in cadrul Adunarilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Actionarilor Intreprinderii, in acest fel incalcand regulile privind controlul fuziunilor si achizitiilor.

ARCOM SA Bucuresti, fosta Antrepriza Romana de Constructii Montaj, a fost infiintata in anul 1969 si are activitati in urmatoare domenii: executia de lucrari de constructii, producerea si comercializarea materialelor de constructii si instalatii , realizarea si montajul confectiilor metalice, extragerea produselor de balastiera , executarea lucrarilor de terasamente, inchirierea de utilaje de constructii.