Strauss Coffee B.V. a cumparat marca de cafea 'Amigo', vanduta in principal in Romania, de la Cia Iguacu de Cafe Soluvel, pentru suma de 20 de milioane de dolari. Strauss Coffee BV are ca actionari Grupul Strauss (74.9%) si TPG Capital (25.1%), anunta compania, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Amigo a fost evaluata la o cifra neta de afaceri de aproximativ 12.5 millioane USD in 2012, iar cota sa de piata, in volum, este estimata la aproximativ 1,8% din piata de cafea din Romania. Partile asteapta validarea tranzactiei de catre Consiliului Concurentei", se arata in comunicatul citat.

Strauss Coffee este prezent pe piata din Romania din 1994 si este cunoscut mai ales prin marca "Doncafe" (in 2012, cota de piata, in volum, a fost estimata la aproximatv 22% din piata de cafea).

"Achizitia accentueaza si mai tare pozitia competitiva a Strauss Coffee pe piata de cafea din Romania, dar si in alte piete din Europa Centrala si de Est. Strauss Coffee, prin Strauss Romania, intentioneaza sa continue sa dezvolte marca Amigo in regiune", a afirmat Tomer Harpaz, manager interimar al Strauss Coffee, citat in acest comunicat.

Strauss Coffee are vanzari anuale la nivel mondial de peste 1 miliard de dolari, are 14 unitati de productie in intreaga lume si peste 6.000 de angajati.