Aleodor Francu, care a demisionat din functia de sef ROMTSA dupa ce premierul Ponta a reclamat deficiente in gestionarea accidentului aviatic din Muntii Apuseni, lucreaza in continuare in cadrul regiei, ca director de dezvoltare, Ministerul Transporturilor afirmand ca a cerut Consiliului de Administratie explicatii privind modificarea organigramei, potrivit agentiei Mediafax.

La 22 ianuarie, Francu anunta ca si-a inaintat Consiliului de Administratie (CA) al ROMATSA demisia din functia de director general, "pentru linistea si stabilitatea institutiei", dar ca nu are nimic sa-si reproseze.

Contactat, marti, Aleodor Francu el a precizat insa ca, dupa demisie, a revenit la functia detinuta anterior in cadrul ROMATSA, cea de director de dezvoltare, din care fusese suspendat in momentul preluarii conducerii regiei.

El a adaugat ca viitorul director general al ROMATSA, care va fi selectat in urma unui concurs, va decide daca intentioneaza sa-l pastreze sau nu in noua echipa de conducere.

"Dupa 26 de ani de experienta in aviatie, cred ca ar trebui sa mai fiu util", a spus Francu.

Aleodor Francu a ocupat mai multe functii de conducere la ROMATSA incepand din 2006.

In urma accidentului aviatic care a avut loc la 20 ianuarie, premierul Ponta a declarat ca va cere inclusiv inlocuirea directorului general ROMATSA pentru deficiente inacceptabile.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

"In urma raportului prezentat de primul ministru, s-a solicitat Consiliului de Administratie al RA ROMATSA demiterea celor doi directori Aleodor Francu - director general si Bogdan Donciu - director adjunct operational. RA ROMATSA se afla sub incidenta OUG 109/2011, motiv pentru care Ministerul Transporturilor nu poate interveni in structura manageriala a companiei, aceasta atributie ii revine exclusiv Consiliului de Administratie", a transmis, marti, Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

Institutia sustine ca nu fost informata de catre Consiliul de Administratie cu privire la modificarile aduse in organigrama.

"Am solicitat Consiliului de Administratie al ROMATSA un punct de vedere cu privire la aceste schimbari care nu ne-au fost comunicate", a declarat, in comunicat, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.