Investitori romani si straini reuniti in 20 de asociatii de afaceri, sprijiniti de 19 ambasade importante de la Bucuresti, isi declara, miercuri, opozitia fata de introducerea unor noi taxe si impozite in Romania, in anul 2014 si cer Guvernului sa-si anunte eventuale modificari fiscale cu cel putin 6 luni ianinte de intrarea lor in vigoare.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca printre prioritatile promovate de aceasta "se numara neintroducerea de taxe si impozite noi in anul 2014, precum si asigurarea stabilitatii si predictibilitatii climatului investitional prin anuntarea publica cu minimum sase luni inainte de intrarea in vigoare a oricarei modificari a legislatiei fiscale".

Coalitia, care subliniaza ca membrii sai "au o contributie semnificativa in PIB-ul Romaniei", nu este o entitate juridica, insa membrii sai contribuie voluntar "cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri".

De aemenea, Coaliția pentru Dezvoltarea României vrea sa semneze cu Guvernul României un Memorandum de Înțelere "pentru a conveni asupra unor principii de colaborare și a unor obiective concrete". Organzatiile vizează astfel "structurarea dialogului cu Guvernul, fără a afecta statutul de grup consultativ independent, neafiliat politic".

Liderii grupurilor de lucru din cadrul Coalitiei au avut deja întâlniri cu o serie de ministri "pentru a discuta teme de actualitate cu impact asupra diverselor sectoare economice", se mai arata in comunicat.

Printre asociatiile de afaceri membre ale Coalitiei se numara Camera de Comert Americana (AmCham) in Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camera de Comert Romano-Britanica, Consiliul Investitorilor Straini, Camera de Comert si Industrie Germana-Romana, Fundatia Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comert Elvetia-Romania.

Printre membrii asociati si observatori se numara ambasadele Statelor Unite, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Elvetiei, Poloniei, Olandei, Italiei, Canadei.

In primul semestru al anului 2014, Coalitia este coordonata de un consiliu director din care fac parte, printre altii, Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Mihai Bogza, presedintele Consiliului Investitorilor Straini, Valeriu Nistor, presedintele AmCham, Mihai Marcu, presedintele RBL, Florin Pogonaru, presedintele AOAR.