Ideea transferului Portului Constanta de la Ministerul Transportului la autoritatile locale constantene nu este agreata de omul de afaceri Gabriel Comanescu. "Este o prostie care continua sa fie perpetuata. Primaria sa stea acolo unde este. Fondul Proprietatea nu are decat sa-si vanda actiunile", a declarat vineri Gabriel Comanescu cu ocazia inaugurarii unei platforme petroliere in care a Grup Servicii Petroliere a investit 44 milioane dolari.

Comanescu a mai spus ca transferul Portului Constanta la Primaria Constanta ar duce la blocarea tuturor proiectelor europene in conditiile in care "infrastructua portuarea are nevoie de fonduri imense".

Si Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert Constanta, a declarat ziele trecute ca "Daca trece Portul Constanta la administratia locala, orice investitie se blocheaza".

Reamintim ca primarul Constantei, Radu Mazare (PSD), insista de peste un an asupra acestui transfer. Fostii ministri ai transporturilor, Relu Fenechiu si Ramona Manescu (PNL), s-au opus acestui transfer, insa presiunile au fost reluate chiar din momentul in Dan Sova (PSD) a ajuns la conducerea ministerului.