TTIP

Ai un IMM si vrei sa exporti in SUA? Kimberly Benson, reprezentant al unei companii americane de consultanta, a discutat online cu cititorii despre Acordul de comert UE - SUA si impactul asupra IMM-urilor

de Cristian Pantazi     HotNews.ro
Luni, 17 martie 2014, 13:56 Economie | Companii


Kimberly Benson
Foto: Arhiva personala
Cum pot exporta mai usor IMM-urile romanesti in SUA daca acordul transatlantic dintre UE si SUA va intra in vigoare? Ce bariere tarifare si netarifare in calea comertului peste Atlantic vor disparea odata cu acest acord? Kimberly Benson, vicepresedinte al companiei americane de management al exporturilor Cange International, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Carte de vizita Kimberly Benson

- Este vicepresedinte al Cange International, Inc., o companie de management al exporturilor si consultanta din San Diego, California. Compania e specializata in asistenta pentru producatori din SUA care vor sa faca export
- Pina in 1991, Kimberly Benson a lucrat ca Senior Marketing Representative pentru Export Import Bank of the United States
- A locuit in Buenos Aires (Argentina), unde a lucrat pentru Consultores Economicos Financieros in sectorul de exporturi catre SUA si UE

 • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nota Redactiei: Nu vor fi aprobate comentariile care nu contin intrebari, care nu se refera la temele anuntate sau care constau in atacuri la persoana
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3379 vizualizari

 • Export servicii (Luni, 17 martie 2014, 14:19)

  Telecom [anonim]

  Cum pot afla mai multe detalii pt conditiile de colaborare in privinta serviciilor de consultanta (mai exact servicii de design telecomunicatii)?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:16)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Telecom

   V-as sugera sa contactati atasatul comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti pentru a afla daca exista de pilda cerinte sau sunt necesare anumite autorizatii sau licente pentru serviciile de care vorbiti ( export.gov/romania ).
 • Export software (Luni, 17 martie 2014, 14:39)

  dragos [anonim]

  Ce beneficii exista in privinta exporturtului de produse si servicii software?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:20)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui dragos

   Acest acord de liber schimb priveste atit produsele, cit si serviciile. In zona produselor, sint acoperite doua aspecte:
   1. eliminarea taxelor
   2. simplificarea reglementarilor si standardelor

   In ce priveste serviciile, acestea nu sint impozitate, asa ca TTIP se va concentra pe simplificarea sistemului de certificare si de licentiere necesare pentru desfasurarea activitatii pe ambele piete.
   Dat fiind ca negocierile sint inca in curs, nu e posibil sa dam detalii specifice. Totusi, acum e momentul de a comunica guvernului daca aveti in vedere anumite beneficii sau daca exista ingrijorari specifice domeniului dvs. de activitate.
 • Recovery act (Luni, 17 martie 2014, 18:22)

  Cata [anonim]

  Is the recovery act still valid for EU manufactured products?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:24)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cata

   Subiectul mai larg al achizitiilor publice este in discutii in acest moment in contextul negocierilor pentru TTIP. Aceasta inseamna ca ambele parti - UE si SUA - evalueaza impreuna modalitatile de deschidere a respectivelor piete pentru comertul cu produse si servicii destinate institutiilor publice.
   The recovery act e inca in vigoare in acest moment; guvernele ambelor parti discuta deschis si negociaza toate aceste chestiuni.
   Scopul acestui acord e sa deschida pietele pe cit posibil atit in SUA, cit si in UE.
 • manufacturer (Luni, 17 martie 2014, 19:15)

  florin [anonim]

  What are the main benefits for european small manufacturers? I, as a manager of a bookbinding company, will have some US import taxes advantages? Also, can I buy US machinery at lower prices?

  Thank you!
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:28)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   Exista doua mari domenii acoperite de acest acord care vor aduce beneficii micilor producatori europeni.
   Primul - eliminarea taxelor de ambele parti
   Al doilea - simplificarea standardelor necesare accesului pe cealalta piata
   Ambele obiective vor duce la ieftinirea produselor si serviciilor pentru producatori si consumatori.
   Din cauza faptului ca negocierile nu s-au incheiat, nu e posibil sa dam raspunsuri exacte despre scaderile de taxe intr-un anumit domeniu. Totusi, e obiectivul ambelor parti ca taxele sa fie eliminate in cit mai multe sectoare economice posibil.
 • cumparaturi din SUA (Luni, 17 martie 2014, 21:24)

  Silvia [anonim]

  Cumparatorii obisnuiti din UE vor putea sa cumpere din America on line fara sa mai plateasca impozit american? Vom plati doar TVA local?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:31)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Silvia

   Comertul online este parte a negocierilor pentru TTIP. Luna trecuta SUA si UE au facut schimb de oferte in aceasta privinta, dar e inca prea devreme pentru a putea raspunde exact la aceasta intrebare. Dar, inca o data, e-commerce e parte din negocieri.
 • Contacte? (Marţi, 18 martie 2014, 8:17)

  Adrian G. [anonim]

  Cum pot exportatorii romani intra in legatura cu firme americane de incredere dintr-un anumit domeniu, in afara de a-i cauta online? Existe camere de comert care sa poata faca recomandari?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:37)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian G.

   V-as sugera sa contactati asociatiile sectoriale din SUA pentru a gasi companii interesate de importuri.
   Va sugerez sa identificati produse competitive pe piata mondiala, sa accesati site-urile companiilor care comercializeaza produse similare produselor dvs. si veti gasi partenerii de afaceri ai acestora sau companiile care le distribuie produsele in SUA.
 • Hello, there!Why can't I get my American car (Marţi, 18 martie 2014, 8:45)

  John M. [utilizator]

  registered in Romania?
  1. I paid the customs fee
  2.The car passed inspection here( RAR)
  3. I assume the car is in their database
  4. I have a valid American passport
  5. I have two driver's licenses: American and Romanian
  6. The car has American license plates (Ohio)
  I tried two times to register the car here, but I was told to drive it the way it is.
  Thank you.
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:40)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui John M.

   Daca sinteti cetatean american, puteti lua legatura cu serviciul pentru cetateni americani din cadrul Ambasadei SUA la acsbucharest@state.gov sau tel: 021.270.6000, de Luni pana Vineri intre orele 13 si 16
 • export (Marţi, 18 martie 2014, 10:55)

  z [anonim]

  What products/ services consider the manufacturers from US are the best to export to Romania?

  What are the main products/ services that US market is interested to import from RO?

  How can I find a partner in US - is there a database to search for a partner or there are other options?

  Thank you for your answers.
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:45)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui z

   1. Dupa parerea mea, acest acord de liber schimb va aduce beneficii companiilor romanesti care exporta si stiu ca exista deja exporturi americane in Romania in domeniul materialelor de constructii, echipamente electrice, industria auto, si industria chimica. As recomanda, deci, sa aveti in vedere produse necesare in aceste domenii.
   2. M-as concentra pe servicii de software din Romania, o zona cu crestere rapida, cu profesionisti bine pregatiti, care pot furniza un avantaj competitiv insemnat.
   3. Vedeti raspunsul de mai sus. Inca o data, puteti sa contactati serviciul comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti - vedeti datele mai sus.
 • piata de desfacere (Marţi, 18 martie 2014, 10:56)

  Mihai [anonim]

  Buna ziua
  Daca am un IMM in Romania si produc, sa zicem, componente pentru industria textila, unde pot cauta potentiali parteneri de business in SUA? Exista situri specializate ale IMM-urilor americane?

  multumesc
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:47)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Nu stiu sa existe un singur website cu aceste informatii, pentru ca exista atit de multe companii in acest sector in SUA. Va sugerez sa cautati asociatiile sectoriale pentru a gasi partenerii de incredere.
   De asemenea, va sugerez sa participati la tirguri si expozitii in domeniul dvs de activitate pentru a gasi potentiali parteneri de afaceri.
  • r2 (Marţi, 18 martie 2014, 11:48)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Luati in calcul si gasirea unor companii europene care exporta deja in SUA astfel de produse si luati legatura cu acestea pentru un eventual parteneriat care sa va faciliteze intrarea pe piata SUA.
 • blocaj (Marţi, 18 martie 2014, 10:59)

  Bogdan [anonim]

  Vorbiti de barierele nontarifre. Vreau sa spun ca m-am lovit de ele cand am incercat sa vand in SUA produse agroalimentare. Vor fi ridicate toate aceste bariere?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 11:55)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   Acesta e scopul acordului TTIP - sa elimine aceste bariere netarifare cit mai mult cu putinta in toate sectoarele, inclusiv in industria agroalimentara. In acest moment, aceste subiecte sint in curs de negociere si va incurajez sa furnizati guvernului sugestii despre probleme specifice cu care v-ati confruntat.
   Acum e momentul sa faceti acest lucru, cit negocierile sint inca in curs.
 • ro-sua (Marţi, 18 martie 2014, 11:00)

  dorina matei [anonim]

  Din experienta de consultanta pe care o aveti, este Ro o piata interesanta pentru IMM-uri americane? DAca da, ce anume sectoare de piata sunt interesante?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 12:00)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui dorina matei

   Inainte de toate, multumesc pentru intrebare, pentru ca si eu detin o astfel de afacere. Personal, imi place si prefer sa lucrez cu IMM-uri.
   Romania are mutle sectoare de interes. Cele mai interesante pentru mine sunt cele cu crestere rapida la export, cele pe care le-am mentionat deja (echipamente electrice, materiele de constructii, produse chimice) si as vrea sa adaug si agricultura.
   Produse din aceste sectoare sint deja exportate din SUA in Romania. Din secunda in care TTIP va intra in vigoare, aceste sectoare au un potential avantaj competitiv. Tocmai de aceea sint interesante.
 • export (Marţi, 18 martie 2014, 11:01)

  florea [anonim]

  Ce anume vrea sa stie o firma mica sau mijlocie din SUA despre o tara unde ar vrea sa exporte, ce anume informatii cauta si de unde le ia?
  In cazul particular al Romaniei, de unde isi poate lua aceste informatii?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 12:04)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui florea

   Guvernul SUA furnizeaza asistenta si informatii, unele gratuit, altele contra cost. Se pot face si studii de piata de catre companii din SUA sau Romania, dar cea mai buna modalitate de a cunoaste piata este o vizita personala in tara de interes.
 • Steps to follow! (Marţi, 18 martie 2014, 11:16)

  Fanu. [utilizator]

  Hello! I already have a firm ,and started exporting to France!
  What are the steps needed for my products to reach the shelves of US stores?

  1. Who in Romania is responsable for the papper work needed before exporting, and what are they?

  2. Is there any limitations in wich some products are not allowed, and what are the standards that the products need to pass, in order to be accepted (and where can we see a list product and standards)

  3. Is there a platform that connects US importers with romanian exporters...or maybe some importers that are willing to help starting bussines?

  4. Is there any statistics that show wich way of transport are cheaper?

  5. How can we, as a small bussines can acces a distribution line in the US, or is it better to start with small private shops at first?


  Thank you.
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 12:17)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Fanu.

   1. Documentatia difera de la un produs la altul.
   2. Pentru unele produse e nevoie de anumite certificari sau licente inainte de a fi exportate din tara de origine (produse din industria de aparare, de exemplu), pentru altele e nevoie de licente si aprobari si din tara de destinatie. Din nou, procedura difera de la un produs la altul. In general, standardele privind importurile in SUA sint legate de siguranta si sanatatea consumatorului, eficienta energetica.
   3. Vedeti raspunsurile de mai sus
   4. Pentru transportul de marfuri de sub 200 kg, transportul aerian poate fi cel mai ieftin. Pentru produse care depasesc aceasta greutate, transportul maritim e de obicei optiunea cea mai ieftina.
   5. Vedeti raspunsul de mai sus la intrebarea similara pusa de Mihai. Personal, cred ca o companie mica poate colabora mai bine pentru inceput cu mici magazine, astfel incit sa se asigure o crestere comuna pentru ambele afaceri.
 • intrebari (Marţi, 18 martie 2014, 11:17)

  Thomas [anonim]

  1. Din ce stiti, acordul transatlantic poate aduce schimbari si in regulile din domeniu auto unde diferentele sunt imense intre UE si SUA?

  2. Pentru managerii de IMM-uri din Romania acest acord este cvasi-necunoscut. De ce ar trebui ei sa se intereseze de ceva atat de vag si prea putin conturat?
  • r (Marţi, 18 martie 2014, 12:21)

   Kimberly Benson [hotnews.ro] i-a raspuns lui Thomas

   1. Sectorul auto este foarte important pentru Romania, are o crestere rapida si e unul dintre capitolele de negociere ale TTIP. Sint increzatoare ca industria auto va creste atit in Romania, cit si in UE, iar micile afaceri vor avea de cistigat de pe urma TTIP chair mai mult decit marile companii, pentru ca cele mai multe dintre tranzactiile efectuate de ele sint exporturi directe catre consumatori.
   Acest acord va permite IMM-urilor sa exporte mai simplu si mai ieftin.
   Acordul e inca in plina negociere, si acum e momentul sa furnizati feed-back guvernului dvs. in ceea ce priveste prevederile acordului.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by