Gigantul american General Electric (GE) este in discutii avansate pentru a cumpara grupului industrial francez Alstom pentru "mai mult de 13 miliarde dolari,", scrie agentia de stiri Bloomberg citata de AFP. Cele doua grupuri ar putea anunta un acord "incepand de saptamana viitoare" a scris agentia americana de stiri, citand persoane apropiate situatiei.

In cazul in care operatiunea se concretizeaza, grupul american, care produce deja locomotive si motoare de avioane, va intra in posesia uneia dintre bijuteriile industriei franceze, care produce inclusiv cunoscutele TGV si centrale electrice.

Citat de Bloomberg, un purtator de cuvant al Alstom a negat orice operatiune de cumparare, evocand "zvonuri nefondate". Contactat de AFP, un purtator de cuvant al GE l-au refuzat orice comentariu.

Potrivit Bloomberg,achizitionareaAlstomarficea mai mare achizitievreodatafacuta de grupulamerican General Electric, care esteprezentatat pe piatabecurilor siaparatelor electrice,dar si a motoarelor de aeronave sia infrastructuriipentrusectorul energetic.

Alstom deruleaza in prezent 8 proiecte majore in Romania

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali in domeniul productiei de electricitate si retelelor electrice, precum si in infrastructura de transport.

Compania este prezenta in Romania de 20 de ani, iar 1.050 angajati lucreaza in centrele de productie locale si in birourile din Bucuresti.

Alstom deruleaza in Romania opt proiecte importante, printre care se afla contractul semnat cu Metrorex in 2004, valabil timp de 15 ani, sau lucrarile la instalatiile de desulfurare la Unitatea 4 a termocentralei Rovinari, potrivit celor mai recente informatii ale grupului francez, prezentate in luna martie, scrie Capital.