Guvernul a aprobat in sedinta de marti un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/19991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca este o ordonanta care permite marilor companii, in specia cele din domeniul energetic, sa obtina autorizatii de constructii temporare chiar daca nu au cadastrul.

"Este o ordonanta care sprijina toate marile companii, in special in energie, dar nu doar in energie, care au lucrari bugetate de investitii, dar nu primeau autorizatiile de constructie - Romgaz, Trangaz, Petrom, Transelectrica - pentru ca nu aveau cadastrul. In baza ordonantei, in mod temporar, obtin autorizatii pana obtin cadastrul", a spus Ponta.

"Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern reglementeaza modalitatea de identificare prin numar de tarla si de parcela a terenurilor cuprinse in perimetrele de explorare/prospectare/exploatare a resurselor minerale, petrolului si gazelor naturale, care nu sunt inscrise in evidentele de cadastru si carte funciara, pentru emiterea certificatului de urbanism/ autorizatiei de constructie pentru executarea de lucrari de constructii necesare derularii operatiunilor", se arata intr-un comunicat al Guvernului.