Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va discuta marti proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care lucrarile incepute pe litoral sa poata fi continuate si in perioada 15 mai-5 septembrie. Proiectul modifica art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre.

  • UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta. "Prin actul normativ adoptat de Guvern se elimină interdicția temporară de construire pentru anumite categorii de lucrări, în perioada 15 mai – 15 septembrie a fiecărui an, pentru  lucrările executate în cadrul unor programe și proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, lucrările aflate în derulare, lucrările sezoniere, lucrările care necesită intervenție urgentă și a lucrărilor care nu aduc atingere activității turistice, în stațiunile turistice de pe litoral sau în zona plajelor cu destinație turistică. Aceste lucrări - de pregătire, reparare, curățare a clădirilor, de reparare a străzilor și de dotare tehnico-edilitară – sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sănătatea și securitatea oamenilor. Totodată, aceste lucrări vor permite o mai bună absorbție a fondurilor europene", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

"Avem o ordonanta prin care permitem continuarea lucrarilor din fonduri europene, in special in zona de litoral. Era o lege de acum cativa ani, in care in intervalul 15 mai - 15 septembrie nu se lucra si apoi venea iarna si iar nu se lucra. Avem fonduri europene si daca nu lucram pierdem banii. Ramanem cu santierul nu doar in Mamaia, ci si in alte zone. Pentru programele cu fonduri europene, evident, in conditii de protectie a turistilor, trebuie continuate si finalizate lucrarile", a precizat Ponta la inceputul sedintei de Guvern.

Victor Ponta a anuntat pe 1 mai in cadrul unei vizite in Constanta ca lucrarile din statiunea Mamaia vor putea fi finalizate, fara ca turistii "sa mai umble prin pietre si moloz" si fara sa se piarda fondurile europene alocate pentru respectivele constructii.