Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi din lume, planuieste sa elimine un ingredient controversat din anumite sucuri, pana la sfarsitul anului, in urma unei petitii online, scrie BBC. Uleiul vegetal brominat (BVO) se gaseste in bauturi de fructe si in cele destinate sportivilor, precum Fanta sau Powerade.

Un element al acestui aditiv ar avea efecte negative pentru sanatate, potrivit activistilor. Acesta se gaseste si in produsele de ignifugare.

Si compania rivala, Pepsi, a eliminat acest ingredient din bautura Gatorade, anul trecut.

"Toate bauturile noastre, inclusiv cele cu BVO, sunt sigure si au fost intotdeauna sigure, si respecta toate normele in tarile in care sunt vandute”" a precizat purtatorul de cuvant al Coca-Cola, Josh Gold.

Pozitia companiei, transmisa HotNews.ro de Coca-Cola Romania:

„Desi uleiul vegetal brominat (BVO) nu este folosit in nici una dintre bauturile pe care le comercializam pe pietele europene, acesta este folosit in unele bauturi din portofoliul nostru, comercializate in alte piete din lume, ca stabilizator de aroma, cu rolul de a preveni separarea anumitor ingrediente. Toate bauturile noastre, inclusiv cele care contin BVO, sunt si au fost intotdeauna sigure pentru consum si respecta toate reglementarile din tarile in care sunt comercializate. Siguranta si calitatea produselor reprezinta principala noastra prioritate.”