Actionarii Angst au decis retragerea celor 22 de magazine ale companiei din franciza Express a Carrefour, a declarat presedintele Angst, Sorin Minea, precizand ca toate unitatile vor continua sa functioneze, informeaza Mediafax.

"Magazinele vor redeveni Angst si vor functiona in continuare. A fost decizia actionarilor Angst de iesi din franciza, pe care Carrefour a acceptat-o. Nu avem niciun fel de probleme. Este o decizie care face parte din strategia noastra de a ne axa pe ce stim sa facem cel mai bine: productia si comertul de carne si mezeluri. Vom continua sa colaboram cu Carrefour si Artima pe alte segmente", a declarat Sorin Minea, citat de Mediafax.

El a aratat ca Angst ar putea deschide si alte magazine in format mai mic, in functie de oportunitati. In urma acestei decizii, reteaua Express a Carrefour va numara 43 de magazine. Parteneriatul dintre Angst si Carrefour, semnat in septembrie 2011, a fost o premiera in retailul romanesc si a presupus rebranduirea celor 22 de magazine Angst in Express. Potrivit presedintelui Angst, revenirea la denumirea initiala nu va presupune investitii semnificative.

Carrefour mai opereaza in Romania 25 hipermarketuri Carrefour, 79 supermarketuri Market si un magazin online. Saptamana trecuta Carrefour a inchis supermarketul Market din centrul comercial Winmarkt din Bistrita.

Grupul Angst a fost infiintat in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

In aceasta luna, producatorul urmeaza sa inaugureze o linie de productie de mancare gatita si salate intr-o cladire noua in cadrul fabricii din Buftea, a aratat Sorin Minea.