Sindicatul Amonil-Slobozia, reprezentantul legal al salariatilor din Chemgas Holding Corporation, a comunicat miercuri ca Primaria Slobozia, unde primar este Alexandru Stoica (PSD) nu aprobat pichetarea sediului PSD din Ialomita, programata pentru astazi, 14 mai, desi a depus solicitarile de pichetare catre catre primarie in termen legal. Sindicatul protesteaza asupra gravelor probleme sociale cu care se confrunta salariatii societatii, cetateni ai orasului Slobozia, probleme create datorita intarzierii repetate a drepturilor salariale. Calendarul de actiuni anuntat de sindicat prevede pichetarea sediului PSD Ialomita si in urmatoarele doua zile.

  • "In comformitate cu prevederile legale am depus solicitarile de pichetare catre Primaria Slobozia in termen legal insa, spre surprinderea noastra, Comisia de Avizare a aprobat doar pichetarea Prefecturii Ialomita si nu a aprobat pichetarea sediului PSD Ialomita. Consideram acest fapt rusinos si un abuz. (...) Din pacate Domnul Primar ALEXANDRU STOICA a uitat ca este alesul tuturor locuitorilor orasului si in mod abuziv si fara sa invite la reuniunea Comisiei de Avizare reprezentantul legal al sindicatului nostru, a interzis pichetarea sediului partidului din care domnia sa face parte! Promitem Domnului Primar si PSD-ului ca, noi, cetateni ai municipiului Slobozia, cu drept de vot, nu vom uita acest fapt si la momentul potrivit ii vom sanctiona!", se arata in comunicatul sindicatului Amonil.

Adunarea Generala Extraordinara a Sindicatului Liber AMONIL a aprobat un program de actiuni pentru a atrage atentia asupra gravelor probleme sociale cu care se confrunta salariatii societatii, cetateni ai orasului Slobozia, probleme create datorita intarzierii repetate a drepturilor salariale. Conform programului, luni 12 mai a avut loc pichetarea sediului central al Chemgas Holding Corporation, iar miercuri 14 mai urmau sa aiba loc proteste atat in fata Prefecturii Ialomita cat si a sediului PSD Ialomita.

Conform programului de actiuni anuntat de Sindicatul Amonil, pichetarea sediului PSD Ialomita ar urma sa aiba loc si in urmatoarele doua zile.