Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu sustine, printr-un comunicat de presa, ca Ministerul Transporturilor pregateste o noua Hotarare de Guvern prin care sa transfere gratuit 88% din actiunile detinute la Aeroportul Timisoara catre Consiliul Judetean Timis. Predoiu afirma ca dupa decizia de transfer al actiunilor de la Portul Constanta, premierul Victor Ponta si ministrul transporturilor Dan Sova pregatesc un nou "tun" la Timisoara. "CJ Timis este condus de Titu Bojin, un apropiat al lui Ilie Sarbu, socrul premierului. In curand Ministerul Transporturilor o sa ramana fara domeniu de activitate", a declarat Predoiu.

  • In documentele atasate pot fi citite proiectul de lege pregatit de guvern in acest sens si nota de fundamentare (sursa - staff Catalin Predoiu)

"Ca si in cazul Portului Constanta le atrag atentia domnilor Ponta si Sova ca transferul gratuit de actiuni printr-o Hotarare de Guvern este ilegala. Ii cer premierului sa nu transforme Guvernul intr-un grup infractional organizat", a adaugat Predoiu.

Reamintim ca Ministerul Transporturilor pregateste un proiect de Hotarare de Guvern prin care sa transfere gratuit 15% din actiunile detinute la Portul Constanta catre Primaria Constanta. Aceasta initiativa a ministrului condus de Dan Sova in urma solicitarilor primarului Radu Mazare este contestata de partidele din opozitie, de presedintele Traian Basescu si de operatorii economici si sindicayele din Portul Constanta.