Compania Ten Airways, detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, a lansat vineri cursele spre Delta Dunarii, cu destinatia Tulcea, din Bucuresti, respectiv din Bergamo si din Frankfurt, zborurile fiind operate sub brandul Fly Romania, transmite Mediafax.

"Celor trei zboruri saptamanale pe ruta Otopeni - Tulcea li se adauga doua zboruri internationale. Fly Romania este singura companie care opereaza zboruri de linie in Delta Dunarii. Zborurile pe ruta Otopeni - Tulcea vor fi operate de trei ori pe saptamana, in zilele de marti, vineri si duminica. Acestora li se adauga doua zboruri internationale, la preturi incepand de la 29,9 euro: Bergamo - Tulcea, marti si vineri, respectiv Frankfurt - Tulcea, duminica", se arata intr-un comunicat al operatorului aerian.

Fly Romania este un brand al Ten Airways, companie aeriana detinuta de Tender, care si-a inceput activitatea in 2010, operand in sistem charter si wet lease.

"Credem ca prin zborul Otopeni - Tulcea vom contribui la a aduce turistii straini mult mai aproape de Delta. De altfel, accesul atat catre Delta cat si catre litoral va fi mult facilitat si pentru turistii romani din vestul tarii datorita legaturii Timisoara - Otopeni - Tulcea, cu posibilitate de transfer catre Constanta. Ori, din cauza distantei de pana la 16 - 18 ore cu trenul din vestul tarii pana la litoralul romanesc, turistii alegeau destinatii din vest, mai accesibile", a declarat, in comunicat, Catalin Butu, directorul executiv al companiei.

Fly Romania a inceput operarea zborurilor la mijlocul lunii mai. Rutele internationale deservite sunt Bergamo (doua zboruri pe saptamana din Tulcea), Verona (trei zboruri saptamanale din Timisoara si Bucuresti), Genova (trei zboruri saptamanale din Bucuresti), Barcelona (trei curse saptamanale din Bucuresti), Frankfurt (trei zboruri saptamanale din Bucuresti si unul din Tulcea), Palermo (doua zboruri saptamanale din Bucuresti) si Antalya (o cursa saptamanala din Bucuresti, din luna iunie).

Pe ruta Timisoara - Bucuresti, zborurile vor avea o frecventa zilnica, exceptand ziua de sambata.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,9 euro/zbor pentru Bucuresti - Timisoara si 49,9 euro/zbor pentru Bucuresti - Tulcea, in vreme ce pe rutele internationale preturile pornesc de la 29,9 de euro/zbor.