Sorinel Ciobanu, fost sef al aeroporturilor Baneasa si Otopeni, cercetat in trecut de DNA pentru abuz in serviciu, a fost numit director general interimar al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza aeroporturile Capitalei, informeaza Mediafax. Decizia a fost luata vineri, in prima sedinta a noului Consiliu de Administratie al Aeroporturi Bucuresti.

Sorinel CiobanuFoto: AGERPRES

Noii administratori au mai decis numirea in functia de presedinte CA al lui Dan Andrei, fost director in cadrul Ministerului Transporturilor pe segmentul aviatiei, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii Aeroporturi Bucuresti si a numit un CA interimar, a anuntat Fondul Proprietatea, actionar minoritar al companiei care administreaza aeroporturile Capitalei, sustinand ca "exista dovezi" ca AGA a avut loc fara respectarea prevederilor legale.

Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul Transporturilor, Dan Sova, a venit personal la sedinta de joi pentru a forta demiterea managerilor privati, in ciuda rezultatelor bune inregistrate de companie de la instalarea guvernantei corporatiste cerute de partenerii externi - FMI, Banca Mondiala,si Comisia Europeana.

Din noul Consiliu de Administratie fac parte, reprezentand Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, Iulius Plaveti (fost presedinte ANRE), Gabriel Dumitrascu (directorul Directiei de Privatizari din Departamentul pentru Energie), Dragos Brezeanu, Gheorghe Catalin Radu (director al Departamentului de Aviatie Civila si Spatiu Aerian din Ministerul Transporturilor) si Adrian Toma, unul dintre sefii de sindicat de la Aeroporturi Bucuresti.

Un loc in CA, alocat Fondului Proprietatea, a ramas vacant pentru ca reprezentantii actionarului minoritar nu au participat la AGA, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situatiei.

Administratorii inlocuiti sunt Radu Merica (presedintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Gaurean si Adrian Cighi.

Sorinel Ciobanu are o experienta de 20 de ani in aviatie, intre care zece ani la Aeroportul International Otopeni. In perioada 2001-2005, Ciobanu a ocupat functia de director general la Aeroportul International Baneasa, iar ulterior a fost director al Aeroportului International Otopeni.

In 2008, Ciobanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, fiind acuzat ca, in perioada in care era director la aeroportul din Baneasa, a aprobat un schimb de terenuri intre Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti - Baneasa (SN AIBB) si o persoana fizica prin care a adus societatii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

In 2010, Ciobanu el a fost numit director general al Aeroportului International Brasov-Ghimbav, a carui constructie nu incepuse.

Fostul director al Aeroportului Baneasa, Sorinel Ciobanu, este considerat un apropiat al PSD. In iunie 2009, ministrul transporturilor Radu Berceanu (PDL) din Guvernul PDL-PSD Boc 1 l-a numit pe Ciobanu director al Aeroportului Otopeni. Cateva zile mai tarziu, Berceanu l-a destituit dupa ce presa a prezentat ca Sorinel Ciobanu este inculpat in dosarul DNA privind schimbul de terenuri de la Baneasa. Berceanu a sustinut ca numirea lui Ciobanu a fost girata cu semnatura presedintelui PSD, Mircea Geoana.