Grupul german Deutsche Telekom, care detine in Romania prin intermediul grupului elen OTE companiile Cosmote Romania si Romtelecom, a finalizat achizitia companiei poloneze de servicii de telecomunicatii pentru companii GTS Central Europe, scrie Broadbandtvnews.com, citat de Pagina de Media. Compania GTS Central Europe are operatiuni si in Romania.

Deutsche Telekom obtinuse pe 15 aprilie avizul Comisiei Europene pentru achizitia GTS Central Europe, care opereaza retele de fibra optica si in Romania. Tranzactia, in valoare de 546 milioane de euro, a fost anuntata in noiembrie 2013.

GTS Central Europe este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa centrala si de Est. GTS detine si opereaza retele extinse de fibra optica si centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia si are un portofoliu de servicii axat pe clientii companii.

In 2013, GTS a obtinut venituri de 337 milioane de euro si un EBITDA de 88 milioane euro, excluzand activele din Slovacia pe care GTS le va pastra ca parte a acestei tranzactii.

In Romania, GTS Telecom are 130 de angajati, iar in 2013 a inregistrat o crestere de 12% a profitului EBITDA, la 5,68 milioane de euro, fata de anul precedent. Cifra de afaceri a companiei s-a mentinut constanta, la 19,24 milioane de euro. Anul trecut, compania a facut investitii de peste 600.000 de euro in extinderea centrului de date din Bucuresti si in infrastructura cloud 'Infrastructure as a Service' (IaaS).

Deutsche Telecom a cumparat GTS de la un consortiu de fonduri internationale, printre care Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners, care au investit in companie in ultimii sase ani.