Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Primaria municipiului Tulcea si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, , sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, a eliberat in apele Dunarii 1000 de puieti de pastruga, in cadrul actiunii numite sugestiv "Botezul Sturionilor". Apa Nova Bucuresti este deocamdata singura companie privata din Romania care s-a implicat activ pentru realizarea actiunilor de repopulare cu sturioni in Dunare.

Actiune Apa NovaFoto: Apa Nova

Actiunea Apa Nova Bucuresti de repopulare a Dunarii cu aceasta specie pe cale de disparitie din multe zone endemice, numita de specialisti "dinozaurul apelor", a debutat in anul 2011 cand au fost eliberati 150 sturioni, continuand apoi in anul 2013 prin eliberarea a 1.000 sturioni si in acest an cu repopularea tot cu 1.000 sturioni. Sturionii provin din pastrugi salbatice si urmeaza sa se intoarca in fluviu, pentru reproducere, in aproximativ patru ani. Acestia au fost marcati individual, folosindu-se sarmulite codate (Coded Wire Tags-CWT) pentru a supraveghea parcursul lor ulterior.

Familii cu probleme sociale din comuna Murighiol au fost ajutate de catre compania Apa Nova Bucuresti

Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Primaria comunei Murighiol a venit in ajutorul famililor cu probleme sociale si materiale. Actiunea a avut loc sub egida Anului International al Familiei.

Actiune Apa Nova2

Ajutata de un asistent social angajat al Primariei Murighiol ce cunoaste indeaproape cazurile sociale din comuna, Apa Nova Bucuresti a propus solutii pe termen mediu si lung in vederea sustinerii familiilor si a gospodariilor acestora. Familile au primit din partea Apa Nova Bucuresti sprijin atat financiar, pentru rezolvarea unor probleme de sanatate si juridice, cat si cu alimente, medicamente, rechizite, produse pentru nou nascuti, materiale de constructii (vopsea, pensule, diluant, sarma de balot, ciment, placi OSB etc), electrocasnice (TV, masina de spalat, aragaz, frigider etc). Apa Nova Bucuresti a pus la dispozitia acestor familii un medic si un laborator ambulant.

Aceasta actiune a facut parte din cea de a VI-a editie a evenimentului organizat anual de Apa Nova Bucuresti in Delta Dunarii, sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si desfasurat in acest an in perioada 12-15 iunie. Si in acest an, in fiecare zi a evenimentului a avut loc cate o actiune sociala sau de mediu, in spiritul prezervarii habitatelor si resurselor naturale, care, fara o sustinere practica chiar si a comunitatiilor mici, ajung in pragul colapsului.

In cadrul acestei actiuni, Apa Nova Bucuresti a investit peste 10.000 de euro.