Peste 3.000 de oameni sunt asteptati, vineri, la un protest organizat la Constanta fata de abuzurile Primariei Constanta si Prefecturii Constanta. Protestul este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), alături de Asociaţia Civică “Pentru Constanţa”, Asociaţia Viitorul pentru Toţi, Centrul pentru Resurse Civice, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar – Filiala Constanţa şi Fundaţia Clubul Părinţilor Plus D.

Principalele teme ale protestului de vineri sunt:

  • nerespectarea legii de către aleșii locali
  • subfinanțarea învățământului constănțean
  • abuzurile față de elevi și studenți
  • discriminarea femeilor în spațiul public
  • distrugerea spațiului verde al Municipiului Constanța
  • corupția, minciuna și manipularea de la nivelul principalelor instituții administrative constănțene
  • acapararea Portului Constanța de către administrația publică locală

"Așteptăm peste 3.000 de locuitori ai Constanței să participe la marea adunare civică de vineri, având în vedere situaţia financiară aproape de faliment în care se află oraşul şi lipsa de dialog şi receptivitate a administraţiei publice locale faţă de problemele de zi cu zi ale urbei, coroborate cu inacceptabilul comportament în spațiul public de care dă dovadă edilul Radu Mazăre", notează declarația comună a celor opt entități care organizează protestul.

  • UPDATE Organizația Patronală "Operatorul Portuar" Constanța a luat act de anunțul făcut de opt organizații din Constanța de a organiza un amplu protest în data de 11 iulie, în fața Primăriei Constanța. Operatorul Portuar își exprimă solidaritatea cu revendicările acestor organizații printre cele mai importante numărându-se: distrugerea spațiului verde, nerespectarea legii de către aleșii locali, disprețul și discriminarea la adresa femeii, abuzuri față de elevi și studenți, alături de subfinanțarea învățământului constănțean, corupția și manipularea practicate de membrii Administrației locale și, nu în ultimul rând, intenția de a prelua Portul Constanța. Totodată, membrii Organizației Patronale se vor afla printre participanții la această adunare publică de protest

Protestul va avea loc vineri, 11 iulie, în fața Primăriei Municipiului Constanța și a Prefecturii județului Constanța, în intervalul orar 15.30-18.00.