​Producatorul de tigla metalica Bilka Steel inaugureaza la Brasov o noua linie care creste capacitatea de productie pentru tigla metalica Clasic cu 30%. Compania a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de aproximativ 45 milioane de lei, in crestere cu 43 de procente comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013.

Aceasta este a doua linie pusa anul acesta in functiune la Brasov dupa cea din luna aprilie. Cele doua linii au crescut capacitatea de productie pentru tigla metalica Bilka Clasic cu 60%.

Aceasta investitie face parte din programul investitional demarat la inceputul anului, care se ridica la aproximativ cinci milioane de euro si se va finaliza in 2016.

“Ne-am propus sa putem onora orice comanda, sa nu ajungem in situatia in care sa nu putem produce cat se cere. Vrem sa putem livra toate comenzile in doar 24 de ore. Pentru a reusi sa respectam acest angajament cele doua linii de productie erau absolut necesare”, spune Horatiu Tepes, proprietar Bilka Steel.

Compania a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de aproximativ 45 milioane de lei, in crestere cu 43 de procente comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013.

“Dupa ce la inceputul anului am achizitionat activele Romlag Brasov care sunt in renovare si am marit suprafata detinuta cu 27.000 mp, au urmat cele doua linii de productie care au crescut capacitatea de productie pentru tigla metalica Bilka Clasic cu 60%. Urmatorul pas este o noua linie de accesorii pentru acoperis care va fi realizata din fonduri europene. Pentru aceasta am depus dosarul in 2011, contractul de finantare a fost semnat la inceputul lui 2014 iar in prezent ne ocupam de procedura de achizitie care estimam ca se va finaliza la mijlocul lui 2015", precizeaza Horatiu Tepes.

Bilka Steel a avut in 2013 afaceri de 104 milioane de lei, iar fabrica din Brasov are in prezent mai multe hale de productie si depozitare care acopera o suprafata de peste 45.000 mp. Pe poarta fabricii au iesit anul trecut peste 3,2 milioane mp de tigla metalica.